Yngre med årene

Et langt liv uden sygdom er noget, de fleste af os stræber efter. Langt de fleste af os ved også, at kost og motion spiller en væsentlig rolle, når det gælder sundhed. Men ungdommens kilde og kroppens aldring handler om andet og mere. I “Yngre med årene” går professor Bente Klarlund videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor jeres celler og dermed jeres krop i biologisk forstand bliver yngre.

Foredraget kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at vi faktisk får flere år forærende, når du er en del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler nemlig også om pauser, sex, ærefrygt, vin, frivillighed og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende:

»Der er utroligt meget, man selv kan gøre for at holde sig rask. Og det er aldrig for sent at ændre livsstil. At du spiser fornuftigt og får rørt kroppen ved de fleste er vigtigt, men opskriften på et langt, sundt liv også handler om at undgå unødig bekymring og have fokus på det, der giver mening; familie, venner, frivillighed, optimisme, at tro på noget og ikke mindst lade sig begejstre«.

Udover en guide til, hvordan det enkelte menneske kan øge sand­syn­lig­he­den for et langt liv, er det også håbet, at foredraget vil gøre op med den misforståelse, der hersker blandt danskerne, når det kommer til sundhed:

»Vi tror, at ungdom er noget, vi køber. Vi er til fals for det hurtige fiks i form af kosttilskud og anti-al­drings­pro­duk­ter. Legenden om ungdommens kilde lever stærkt i skikkelse af en kommerciel sund­heds­in­du­stri, der ofte føres frem af kendte skuespillere og popsangere. Min ambition er, at videnskabens stemme skal overdøve og trumfe den kommercielle og poppede sund­heds­in­du­stri og bidrage til, at I lever godt og længe uden at smide penge ud ad vinduet til virkningsløse, potentielt farlige produkter«, fortæller Bente Klarlund.

Foredraget bygger på be­st­sel­ler­bo­gen “Yngre med Årene” fra 2020.

Kursusdetaljer

Nakskov Bibliotek, Søvej 8, 4900 Nakskov
Tirsdag, 19:00 - 21:00
2 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 29. oktober, 2024
Hold nr.: 5324211006

100 kr./person

198 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Bente Klarlund

Dr. med. Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet, og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Bente holder humoristiske, tankevækkende og inspirerende foredrag og kurser om sundhed og fysisk aktivitet, som målrettes almindelige borgere, sund­heds­fag­ligt personale, politikere og andre be­slut­nings­ta­ge­re.

100 kr./person

Tilmeld kursus