Kursus afsluttet

Foredrag om legalisering af aktiv dødshjælp og ventesorg

En aften med livets afslutning som tema.
Til middag med Flemming Schollaart og Birgitte Behrendt.
Flemming Schollaart, formand for lands­for­e­nin­gen "En værdig død" og Birgitte Behrendt, forfatter og uddannet sorgvejleder..
Ingen skal lide en uværdig død. Det er missionen for Flemming Schollaart, der selv har haft aktiv dødshjælp inde på livet. I 2001 valgte hans uhelbredeligt kræftsyge mor nemlig at få aktiv dødshjælp. Hun var hollænder, og i Holland er aktiv dødshjælp lovligt. Siden da har Schollaart arbejdet for, at en patient får mulighed for selv­be­stem­mel­se i forhold til at afslutte sit liv ved aktiv dødshjælp, når lidelsen er blevet uudholdelig. Flemming Schollaart vil holde oplæg om sine erfaringer og holdninger til aktiv dødshjælp, hvorefter han vil åbne op for debat
Kan man sørge inden ens nærmeste er død? (det kaldes ventesorg). Bogen “Ventesorg – at leve i uvished” er skrevet af Birgitte Behrendt, inspireret af den tragedie, som hun og hendes forældre oplevede med en søn og bror der forsvandt for 27 år siden og aldrig er vendt tilbage.
Birgitte taler om, hvordan sorg kan være alt­over­skyg­gen­de – særligt den type sorg, hvor du venter på svar eller afklaring. Måske er din kære uhelbredeligt syg. Måske er vedkommende forsvundet. For nogen varer ventetiden i flere år. Undervejs kan følelserne være store og svinge mellem fortvivlelse, håb, vrede og afmagt.
Hvad stiller man op, når sorgen ikke længere er ny, men akkurat lige så opslidende, og når omgivelserne ikke længere spørger ind, så man føler sig alene med sin sorg?
I bogen bliver de to typer ventesorg, der er mest udbredt, beskrevet. Det er den sorg, der melder sig, når en uhelbredelig diagnose stilles, eller når et menneske forsvinder, og man ikke ved, om vedkommende vender tilbage i live.
Du bliver klædt på til at forstå den sorg, du oplever, og møder andre, der er kommet igennem deres ventesorg. Er du tæt på en, der lever med ventesorg, kan du også hente inspiration til, hvordan du bedst kan hjælpe.
 
Vi nyder en lækker middag sammen mens vi hører de alvorstunge emner.   Prisen på kr. 130,- er inkl. spisning samt kaffe/te. Øl/vand kan købes til rimelige priser.


                   

Kursusdetaljer

Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse
Torsdag, 18:00 - 21:30
1 lektion, 1 mødegang
Torsdag 23. november, 2023
Holdnr.: 7723211055
Sydvestsjælland

146 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Flemming Schollaart

Salget er lukket

Kursus afsluttet