Sensitive Børn

Sensitive børn – hvordan styrker vi trivsel og udvikling hos de sensitive børn?


Kort om emnet: Nyere forskning har vist, at ca. 1/4 af alle børn er særligt sensitive. Særlig sensitivitet er et per­son­lig­heds­træk, ikke en diagnose. Hvad vil det sige? Hvilke styrker og udfordringer ligger i per­son­lig­heds­træk­ket, og hvad kan de voksne omkring børnene gøre for, at børnene får en god hverdag, hvor de kan føle sig trygge og livsduelige? 
Lene Sonne har tidligere været leder i en daginstitution, hvor man havde fokus på sensitive børn. I denne institution udviklede man et godt samarbejde med forældrene og redskaber og tilgange til at skabe gode rammer for børnene. Man udviklede også samarbejdet med skolerne for at sikre en god overgang fra daginstitution til skole for alle børn - også de særligt sensitive.

Foredragets indhold: En kort indføring i forskning om per­son­lig­heds­træk­ket. Herefter eksempler fra praksis og udfoldelse af tilgange og redskaber, som kan gavne sensitive børn. I slutningen af foredraget vil der være tid til spørgsmål og udveksling af erfaringer.


Lene er uddannet pædagog, psykoterapeut, coach og mentor. I knapt 15 år har Lene haft sin egen virksomhed, hvor hun giver rådgivning til familier med sensitive børn, til sensitive unge og voksne. Hun er forfatter til bøgerne "Sensitive børn", der udkom i september 2014 og "Sensitive unge", der udkom i september 2015. Lene holder foredrag over hele landet om emnet, og hun varetager ud over sin rå­d­giv­nings­virk­som­hed bi­sid­dero­p­ga­ver for forældre ved samtaler mellem daginstitution/skole og forældre.

I kan læse mere om Lene her:

Website: www.lenesonne.com

 

Facebookside: https://www.facebook.com/triv­sels­sam­ta­ler/


Kursusdetaljer

Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse
Onsdag, 19:00 - 21:00
1 lektioner, 1 mødegang
Onsdag 2. oktober, 2024
Hold nr.: 7724211054

150 kr./person

150 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Lene Sonne

150 kr./person

Tilmeld kursus