Senior-Universitetet - Politik

9. oktober - Islamisk Stat-terrorist eller agent for Danmark? 
 
- Ahmed Samsam og journalist Jens Anton Bjørnager. 
 
I den anmelderroste bog »Samsam« fortæller Ahmed Samsam historien om sit liv som bandekriminel, syrienkriger og agent for ef­ter­ret­ning­s­tje­ne­ster­ne, PET og FE. Samme myndigheder, der ikke kom Samsam til udsætning, da han blev fængslet og dømt i Spanien for at have tilsluttet sig Islamisk Stat på selvsamme rejser til Syrien. Der er tale om en højst op­sigtsvæk­ken­de sag, hvor der ifølge tidligere de­par­te­ment­che­fer »tegner sig et billede af en usædvanlig til­si­de­sæt­tel­se af almindelig retssikkerhed i Danmark; tilmed et justitsmord«.

Journalist Jens Anton Bjørnager har skrevet bogen »Samsam« i samarbejde med Ahmed Samsam. Han var også på Berlingske med til at skrive de første artikler om Samsams arbejde for de danske ef­ter­ret­ning­s­tje­ne­ster i januar 2020.

Siden er Samsam-sagen blevet viklet ind i det spind af andre op­sigtsvæk­ken­de sager, der tilsammen udgør FE-komplekser og blandt andet tæller sagen om den tidligere FE-chef Lars Findsen og sigtelserne mod en række ef­ter­ret­nings­folk og den tidligere for­svars­mi­ni­ster Claus Hjort Frederiksen.
 
 
23. oktober – Spion, Zionist og forræder
- Sarah Arnd Linder
Foredraget omhandler Sarah Arnd Linders egen og andres splittede stemmer i Israel-Palæstina konflikten.
Om at have empati for både jøder og palæstinensere og navigere i mudderkastning, som gør det svært ikke at censurere sine holdninger i en krigstid.
 
 
 
 
30.oktober – Taiwan. Verdens farligste sted?
- Simon Rom Gjerø
 
I Danmark mangler vi utvivlsomt viden og indsigt i taiwanske forhold. Medierne binder os alt for ofte op på den store fortælling om frihed og demokrati versus autokrati, mens dagligdagens righoldige nuancer fortoner sig i tågen.Taiwan er et af de tættest befolkede lande i verden. De fleste taiwanere lever deres liv på den tætbefolkede ø uden at tænke for meget på øens centrale position i en international konflikt. De fleste ønsker ikke en genforening med Kina, de ønsker ikke selvstændighed, men blot at de lades i fred. Kom og få et dybere indblik i Taiwans befolkning, historie, politik, religion og samfund generelt, samt en større forståelse for kom­plek­si­te­ter­ne i Taiwan-Kina konflikten

Kursusdetaljer

Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse
Onsdag, 10:00 - 12:00
3 lektioner, 3 mødegange
Onsdag 9. oktober, 2024
Hold nr.: 7724200003

420 kr./person

150 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Ahmed Samsam

420 kr./person

Tilmeld kursus