Senior-Universitetet - Krig og Kærlighed

19 februar 2025 – Mød en psykopat 

-Thomas C. Krohn

Tag med på en dyster rejse ind i psykopatens foruroligende og skræmmende univers i mit uhyggelige og intensiverende foredrag baseret på min psykologiske thriller ”Med alle midler” Gennem autentiske eksempler fra virkeligheden får du en enestående indsigt i psykopatens forvrængede tankegang og manipulerende adfærd Hvad kendetegner en psykopat?, Hvorfor opstår der ofte en farlig symbiose mellem ledere og psykopater? Hvad driver udviklingen af psykopati?

Litteraturen placerer typisk psykopaten som skurken, mens helten står i modsætning til dem. Men hvorfor kan dette ikke vendes på hovedet?                                                                                   Forstå hvorfor hovedpersonen Sara handler som hun gør og hvorfor psykopater ubesværet glider ind i en verden af kriminalitet.


26. januar 2025 – Blod under halvmånen, Europas glemte krig

- Tommy Heisz

Vi følger danske Valborg Hjorth og andre sygeplejersker, der i 19152 rejste til Balkan. Vi møder også den britiske kvin­desags­for­kæm­per Mabel Stobart, der på egen hånd drog til Bulgarien med et helt korps af kvinder for at hjælpe folk i nød, da krigen brød ud.


 5. marts 2025 – Grevinde Danner

- Bente Hatting Gjelten

Det fattige balletbarn, der blev adlet og gift med kongen.

Hun havde en stærk karakter, der på trods af sam­fundsor­de­nen og bagvaskelse nåede til at blive regentens gemalinde. Hun åbnede egen hattesalon, talte flydende fransk, rejste til fjerne lande, elskede teatret og samtidig forstod at skabe en stor formue.


12. marts 2025 – Trone og trods

- Esther Rützou

Biskoppen stænkede vievand på brudesengen og velsignede den. Så trak hele følget sig bukkende tilbage. Ingeborg og Philip var endelig alene……..

Vi er i 1193. Den danske prinsesse Ingeborg er blevet gift med den franske konge Philip. Men noget går galt, for dagen efter brylluppet kræver Philip ægteskabet opløst. Men Ingeborg nægter at rejse hjem. Hun er Frankrigs dronning nu – Basta.

Det bliver til 20 års skils­mis­sed­ra­ma med alt, hvad man kan ønske af intriger, mordforsøg, pavelig indblanding og bandlysning. En rigtig røverhistorie, og så er den sand fra ord til andet.


Kursusdetaljer

Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse
Onsdag, 10:00 - 12:00
4 lektioner, 4 mødegange
Onsdag 19. februar, 2025
Hold nr.: 7724200006

560 kr./person

150 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Thomas C Krohn

560 kr./person

Tilmeld kursus