Martin Wittrup Enggaard: Fældet af DNA og slægtsforskning

Over 1000 drabssager er i nyere tid blevet opklaret ved at kombinere dna-test og slægts­forsk­ning, og i USA har især sagen om The Golden State Killer vakt opsigt. Her blev en frygtet serieforbryder endelig fundet og kendt skyldig i 13 drab, 50 voldtægter og op mod 200 indbrud.

Dansk politi har nu fået mulighed for også at benytte genetisk slægts­forsk­ning og slægtskabs­søg­ning i deres arbejde, og det kom på plads på baggrund af et borgerforslag stillet af en række personer, som til daglig arbejder som drab­s­ef­ter­for­ske­re.

Slægtskabs­søg­ning er, hvor en mistænkts dna-profil søges i politiets nuværende dna-register. Hvis den mistænkte har en nær slægtsrelation til en af dem, der allerede er i politiets dna-register, så kommer resultatet ud, og efterforskerne kan indsnævre jagten på gerningsmanden.

Men hvad ledte egentlig op til bor­ger­for­sla­get?
Hvordan kan det hjælpe politiets efterforskning?
Og hvilken regulering er trods alt nødvendig for at sikre en etisk forsvarlig brug af værktøjet?

Det og meget mere fortæller drab­s­ef­ter­for­sker ved Københavns Politi, Martin Wittrup Enggaard om på dette spændende og højaktuelle foredrag. Han fortæller om sit arbejde med uopklarede drabssager, hvordan det fik ham til at stille et borgerforslag som privatperson, og hvad værktøjet kan betyde for både fremtidens og fortidens drab­s­ef­ter­forsk­ning.

Og så fortæller han, hvordan han hver dag ser ofrene for de uopklarede drabssager i øjnene, for aldrig at stoppe jagten på deres morder.

Kursusdetaljer

Byens Hus, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde
Tirsdag, 19:00 - 20:45
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 19. november, 2024
Hold nr.: 7024211005

90 kr./person

70 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Martin Wittrup Enggaard

90 kr./person

Tilmeld kursus