Kursus afsluttet

Højskoleformiddage - Give

Onsdag den 4/10
Birgitte Antonius
Revyernes Genklang
Vi laver forskellige nedslag op gennem årtierne og har både fat i alle de kendte viser som de store revy-legender har skabt men kommer også forbi de måske knap så kendte viser som også har en høj kvalitet.
Samtidig glemmer vi naturligvis ikke revyviserne fra de senere år.
Kort sagt. Det er dansk kulturhistorie når det er bedst og med fantastiske genhør af dejlige sange når revysangens genklang kigger forbi.


Onsdag den 11/10
Asbjørn S Bruun
Sirius
Asbjørn Skjøth Bruun er en af verdens bedste ultraskiløbere, uddannet ingeniør og derudover har Asbjørn en baggrund som Patruljefører i SIRIUS Patruljen, hvor han har tilegnet sig en uvurderlig erfaring i at begå sig under ekstreme vilkår i barske, øde og vanvittigt kolde arktiske omgivelser. En erfaring og træning som helt sikkert kommer til at få stor betydning i skiløb, ligesom det havde afgørende betydning for Asbjørns liv og førlighed da han deltog i Yukon Arctic Ultra i 2018, hvor flere deltagere kun med nød og næppe slap med livet i behold og som kostede flere af deltagerne både arme og ben, fingre og tæer på grund af de ekstreme kuldegrader.


Onsdag den 25/10
Arne Naamansen
Canada
Verden har brug for mere CANADA Canada er verdens næststørste land og har verdens 11. største økonomi. Landet lever stille og mere anonymt end naboen mod syd, men hvilket land er Canada egentligt? Er det ikke bare amerikanere, der bor længere mod nord? Canadierne har selv svært ved at definere, hvem de er, men et kan canadierne blive enige om: De er ikke amerikanere.


Onsdag den 1/11
Steen Jørgensen
Hans Horn
Historien om Hans Horn den ukendte kunstner med den be­mær­kel­ses­vær­di­ge historie. En stærk beretning om en ung tysk soldat under anden verdenskrig der ender som en vellidt dansk læge i Padborg
En mand med markante ar på både krop og sjæl, der har forsøgt at overleve både under og efter en verdenskrig.
Hans Horn er også en multikunstner som ved siden af sin lægegerning spillede musik og skrev. Og selvom at det er også er kunsten der er om­drej­nings­punk­tet for fortælling, er det umuligt at skille kunsten og Hans Horns livshistorie fra hinanden.


Onsdag 8/11
Brian Kronborg
Nat på Atlanterhavet
En nat i juli 1956 skar stævnen fra det svenske skib Stockholm sig dybt ind i siden på Italiens stolthed, pas­sa­ger­li­ne­ren Andrea Doria. 51 mennesker omkom på Atlanterhavet den nat, men hvad skete der egentlig – og hvorfor?
Foredraget er en nervepirrende beretning om de angstfyldte timer, hvor Andrea Doria drev omkring, dødeligt såret uden brugbare redningsbåde til alle. Og det er en beretning om en katastrofe, der fødte helte og kujoner ud af helt almindelige mennesker – som den slags begivenheder altid gør.


Onsdag 15/11
Peter Møller
Fra kræftramt til ekstremsport
Peter blev i 2013 ramt af mo­der­mær­ke­kræft. Det kom som et lyn fra en klar himmel. Hans første tanke var: Nu skal jeg dø, for man dør da af kræft! Men han er her endnu, for med rigtig og rettidig operationer og behandlinger, dør man ikke nødvendigvis af kræft!
I 2016 besluttede han sig så for at bevise – primært overfor sig selv – at han var kommet ud på den anden side, og som 65-årig begav han sig sammen med en god ven ud på sit livs udfordring: At cykle på tværs af USA fra San Francisco til New York.


Onsdag 22/11
Gunnar Steenberg
LOUISE RASMUSSEN - bedre kendt som Grevinde Danner.
Født som uægte barn af fattig tjenestepige, blev elskerinde med den rige bogtrykker Carl Berling, men blev gift med kong Frederik 7. og døde som mangemillionær. Det lyder som et Askepot-eventyr, men , men , men ….
Foredraget ledsages af talrige billeder fra samtiden, som bringer os tæt på Louise og hendes miljø - fra samfundets bund til solsiden.


Onsdag 29/11
Tommy Heisz
Pandemier i et historisk lys: Den spanske syge i 1918
Den spanske syge ramte hårdt og ubarmhjertigt og slog omkring 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark, da den hærgede for kun 100 år siden. Frygten lurede i alle afkroge af samfundet, og sorgen lå tungt over landet.
I 2020 blev Danmark og resten af verden igen ramt af en pandemi i form af Covid19. I sit foredrag sammenligner Tommy Heisz de to pandemier og belyser, hvad vi kan lære af historien.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Kursusdetaljer

HUSET i Give, Rådhusbakken 9, 7323 Give
Onsdag, 10:00 - 12:00
24 lektioner, 8 mødegange
Onsdag 4. oktober, 2023
Holdnr.: 9123211202
Center Sydjylland

14 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Jonas Bamdeg

Salget er lukket

Kursus afsluttet