Kursus afsluttet

Højskoleformiddage - Esbjerg

Torsdag den 5/10
Steen Jørgensen
Hans Horn
Historien om Hans Horn den ukendte kunstner med den be­mær­kel­ses­vær­di­ge historie. En stærk beretning om en ung tysk soldat under anden verdenskrig der ender som en vellidt dansk læge i Padborg
En mand med markante ar på både krop og sjæl, der har forsøgt at overleve både under og efter en verdenskrig.
Hans Horn er også en multikunstner som ved siden af sin lægegerning spillede musik og skrev. Og selvom at det er også er kunsten der er om­drej­nings­punk­tet for fortælling, er det umuligt at skille kunsten og Hans Horns livshistorie fra hinanden.


Torsdag den 12/10
Lars Ringholm
Danmark i 60’erne -Ubegrænset velfærd og spirende oprør
Der blev vendt op og ned på alting i 1960’erne. Tidligere tiders mådehold og nøjsomhed var glemt og danskerne stod overfor et forbrugs- og velfærdsboom uden sidestykke i historien.
På bare 10 år ændrede landet sig totalt. 1960’erne var en kæmpefest og i 1970’erne ventede en kæmpe-regning.


Torsdag den 26/10
Jan Larsen
Kina i forandring
Foredraget er et aktuelt billede af Kina i dag. Om de store forandringer i kinesernes hverdag, den kommende supermagts svære rolle i verden – og overraskende nye sider af folket og landet. Jan Larsen har i 20 år fulgt Kina på tæt hold, som TV-avisens korrespondent i Beijing. Med sin erfaring og mange personlige oplevelser, giver han et ærligt portræt af Kinas udfordringer både ude og hjemme.   


Torsdag den 2/11
Suzi Apelgren
Kaj Munk
Suzi har formidlet Kaj Munk på hans præstegård i flere år for Ringkøbing-Skjern museum, hun bor på den egn, hvor han virkede og har en dyb indsigt i hans liv og filosofi. Med den nuværende ver­dens­si­tu­a­tion, med krig og undertrykkelse, med trusler om undergang og med fokus på selvet og ligegyldighed med andre, er Kaj Munks liv og synspunkter blevet mere relevante end nogensinde.


Torsdag 9/11
Tommy Heisz
Pandemier i et historisk lys: Den spanske syge i 1918
Den spanske syge ramte hårdt og ubarmhjertigt og slog omkring 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark, da den hærgede for kun 100 år siden. Frygten lurede i alle afkroge af samfundet, og sorgen lå tungt over landet.
I 2020 blev Danmark og resten af verden igen ramt af en pandemi i form af Covid19. I sit foredrag sammenligner Tommy Heisz de to pandemier og belyser, hvad vi kan lære af historien. 


Torsdag 16/11
Hanne Faldborg
Den 3. alder, gør den til livets bedste
Personer omkring de 60 har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi længere. MEN! Ældresagen har dokumenteret, at mere end hver fjerde pensionist kører træt i livet. HVORFOR? Under foredraget får alle nemme værktøjer og nye vinkler til at gøre den tredje alder til livets bedste.


Torsdag 23/11
Flemming Nielsen
Græn­selands­skæb­ner
Journalist gennem 43 år, Flemming Nielsen fra Egernsund fortæller om 3 nære slægtninge: Paul som var med i krigen i 1864 -det slap han skidt fra. Efter 13 dages voldsomme lidelser døde han og efterlod hans enke, Anne Helene, som i 1897 bukkede hun under for en grusom morder. Den 3. slægtning, Johan, slap - som dansksindet sønderjyde - levende fra 1. Verdenskrig, men det var et rent mirakel.


Torsdag 30/11
Asbjørn S Bruun
Sirius
Asbjørn Skjøth Bruun er en af verdens bedste ultraskiløbere, uddannet ingeniør og derudover har Asbjørn en baggrund som Patruljefører i SIRIUS Patruljen, hvor han har tilegnet sig en uvurderlig erfaring i at begå sig under ekstreme vilkår i barske, øde og vanvittigt kolde arktiske omgivelser. En erfaring og træning som helt sikkert kommer til at få stor betydning i skiløb, ligesom det havde afgørende betydning for Asbjørns liv og førlighed da han deltog i Yukon Arctic Ultra i 2018, hvor flere deltagere kun med nød og næppe slap med livet i behold og som kostede flere af deltagerne både arme og ben, fingre og tæer på grund af de ekstreme kuldegrader.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.


Kursusdetaljer

Hovedbiblioteket, Nørregade 19, 6700 Esbjerg
Torsdag, 10:00 - 12:00
24 lektioner, 8 mødegange
Torsdag 5. oktober, 2023
Holdnr.: 1123211201
Center Sydjylland

96 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Allan Laursen

Salget er lukket

Kursus afsluttet