Kursus afsluttet

Højskoleformiddage - Christiansfeld

Torsdag den 5/10
Jan Larsen
Kina i forandring
Foredraget er et aktuelt billede af Kina i dag. Om de store forandringer i kinesernes hverdag, den kommende supermagts svære rolle i verden – og overraskende nye sider af folket og landet. Jan Larsen har i 20 år fulgt Kina på tæt hold, som TV-avisens korrespondent i Beijing. Med sin erfaring og mange personlige oplevelser, giver han et ærligt portræt af Kinas udfordringer både ude og hjemme.   


Torsdag den 12/10
Christian Friis: Hinduisme og indisk kultur
Hinduismen er den ældste af verdens store religioner. Den er Indiens
hovedreligion og verdens tredjestørste religion efter kristendommen og islam.
Dog er hinduismen ikke en enhedsreligion baseret på en fælles bog eller et fælles
trossæt, men rummer derimod en mangfoldighed af forestillinger og traditioner
med rødder tusinder af år tilbage i tiden. Hinduismen er således snarere en
syntese af indisk kultur- og åndsliv.


Torsdag den 26/10
Flemming Schollaart
Aktiv dødshjælp
“Skal Aktiv Dødshjælp være en mulighed for danske patienter med ubærlig og nyttesløs lidelse?”
Ovenstående er et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i debatten omkring Eutanasi – Aktiv Dødshjælp. Emnet er jævnligt aktuelt, når dagspressen og TV behandler aktuelle tilfælde herhjemme, hvor aktiv dødshjælp er et ønske, men ikke en mulighed. Det fører til, at nogle af disse patienter tager til Schweiz for at få hjælp fra bl.a. Dignitas og Life Circle, hvor ”Freitot – døden der befrier” er en mulighed.
Foredraget er ikke en ”prædiken” for aktiv dødshjælp, men har derimod et oplysende afsæt.


Torsdag den 2/11
Arne Naamansen
Det eventyrlige New Zealand
I et land langt, langt borte findes der et paradis. Landet er ungt og har ingen farlige dyr, men nogle yderst venlige indbyggere. Naturen er varieret, og hele tiden mødes du af grønne, frodige og skiftende landskaber. Landets navn er New Zealand, og det ligger så langt væk fra Danmark, som du kan komme.


Torsdag 9/11
Rasmus Chr. Olsen
Asger Jorn er formentlig vor største modernistiske kunstner. Han besluttede han sig for at blive kunstner ret sent, og drog derpå til kunstens hovedstad Paris i 1936. Foredraget vil tegne et levende billede af det rastløse geni, af levemanden og af kvin­de­bedå­re­ren, der altid var på farten, og sjældent blev et sted ret lang tid


Torsdag 16/11
Lars Ringholm
Danmark i 60’erne -Ubegrænset velfærd og spirende oprør
Der blev vendt op og ned på alting i 1960’erne. Tidligere tiders mådehold og nøjsomhed var glemt og danskerne stod overfor et forbrugs- og velfærdsboom uden sidestykke i historien.
På bare 10 år ændrede landet sig totalt. 1960’erne var en kæmpefest og i 1970’erne ventede en kæmpe-regning.


Torsdag 23/11
Niels Jensen
Ivan og Putin ved hvor du bor
Foredrag om de østeuropæiske angrebs planer mod Danmark og Danmarks geostrategiske position som ”prop” i adgangen til Østersøen. De danske stræder–Øresund, Storebælt og Lillebælt–har gennem århundreder–og er stadig et sik­ker­heds­pro­blem for Danmark ikke mindst i lyset af den igangværende konflikt i Østeuropa.


Torsdag 30/11
Suzi Apelgren
Kaj Munk
Suzi har formidlet Kaj Munk på hans præstegård i flere år for Ringkøbing-Skjern museum, hun bor på den egn, hvor han virkede og har en dyb indsigt i hans liv og filosofi. Med den nuværende ver­dens­si­tu­a­tion, med krig og undertrykkelse, med trusler om undergang og med fokus på selvet og ligegyldighed med andre, er Kaj Munks liv og synspunkter blevet mere relevante end nogensinde.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Kursusdetaljer

Seniorhuset, Skolevej 10, 6070 Christiansfeld
Torsdag, 10:00 - 12:00
24 lektioner, 8 mødegange
Torsdag 5. oktober, 2023
Holdnr.: 4723211202
Center Sydjylland

24 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Kirsten Krogh

Salget er lukket

Kursus afsluttet