Grundtvig - fra kværulant til orakel

Hvem var N.F.S. Grundtvig egentlig? Hvor meget indflydelse havde han reelt på det danske demokratis udvikling? Og hvordan var han som politiker? Kom og bliv klogere på den politiske Grundtvig, når vi får besøg af Grundtvig­for­sker Jens Lei Wendel-Hansen fra Aarhus Universitet.

N.F.S. Grundtvig står frem som en af de mest centrale skikkelser i Danmark de seneste 200 år. Ofte menes han at være ophavsmand til alt det gode, der har defineret Danmark, og det er nærmest blevet en grund­for­tæl­ling i Danmark, at landet, nationen og folket blev formet efter Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab.
Men hvem var N.F.S. Grundtvig egentlig? Hvor meget indflydelse havde han reelt på det danske demokratis udvikling? Og hvordan var han som politiker? 

Disse og mange andre spørgsmål kan du få svar på, når Grundtvig­for­sker ved Aarhus Universitet Jens Lei Wendel-Hansen skildrer politikeren Grundtvig - hans store idealer og ofte turbulente ageren i praktisk politik, hvor han som oftest viste sig som en elefant i en glasbutik - en elefant, der dog ikke selv mente, at han var gået forkert.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Vejle Bibliotekerne


Kursusdetaljer

Vejle Bibliotek, Villy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Onsdag, 19:00 - 21:00
1 lektioner, 1 mødegang
Onsdag 22. maj, 2024
Hold nr.: 9124111207

30 kr./person

49 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Jens Lei Wendel-Hansen

30 kr./person

Tilmeld kursus