Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 50 kr/person

Kursusdage

  • 14-09-2023
    Torsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

Frimureri har altid været omgærdet af mystik. De færreste ved, at der inden for frimureriet findes flere ordener og systemer, men endnu færre ved, at disse systemer adskiller sig fra hinanden på væsentlige punkter. Bent Okholm sætter fokus på, hvad verdens seks millioner frimurere får ud af deres engagement, og hvilken fremtid frimureriet i Danmark har med det værdigrundlag, som det altdominerende system, Den Danske Frimurerorden, bygger på.

”Frimurerne har eksisteret i Danmark i godt 275 år, men jeg er bekymret for, om den udvikling vi ser i dag, på grund af manglende samarbejde kan betyde et endeligt eller i hvert fald en fortsat voldsom svækkelse af frimureri i Danmark,” siger Bent Okholm, der selv har været en del af det internationale frimureri i mere end 30 år.

Ud over at fortælle om, hvad frimureri er og ikke er, der får så mange mænd til at trække i kjole og hvidt og mødes i loger landet over, sætter Bent Okholm fingeren på forskellene mellem de forskellige ordener. For Bent Okholm er det et paradoks, at på trods af at frimurere generelt insisterer på ikke at beskæftige sig med politik og religion, så er det der, de store forskelle mellem det internationale frimureri og Den Danske Frimurerorden findes. Mens de internationale, blå frimurere er sekulariserede og har demokratisk styreform, så har Den Danske Frimurerorden en enevældig styreform og er tæt knyttet til den kristne tro.

Lignende kurser