Kursus afsluttet

Hold hjernen frisk

Hold hjernen frisk - et foredrag af Henning Kirk.Sådan holder du hjernen i gang.........Et foredrag af Henning Kirk

Du kan ikke vinde over børn eller børnebørn i memoryspil – men du kan noget, der er vigtigere. Din viden og erfaring hjælper dig til fortsat at lære nyt og til fortsat at styrke din viden og erfaring. For hjernen er et livslang byggeprojekt. Den formes efter hvordan du bruger den. Så det gælder om at blive stimuleret – gennem samtaler, diskussioner og læsning. Hjernen elsker sprog, musik og bevægelse – hele livet, og kun sygdom kan forringe mulighederne.

I sit foredrag forklarer Henning Kirk, hvordan hjernen på forskellig vis kan ”snyde” alderen, så vi stadig kan lære nyt – og huske det vi har lært. Han fortæller, hvordan vi bedst holder hjernen skarp hele livet. Hjernen skal have et godt miljø at være i – derfor er det vigtigt at holde sig i god fysisk form.

Og hvad angår hjer­ne­gym­na­stik: krydsord er ikke nok – til gengæld er det vigtigt at bruge sproget aktivt. Yderligere kan det anbefales at genopfriske og bruge fremmedsprog – det styrker f.eks. hjernens evne til at filtrere uvedkommende støj fra hjernens netværk. Og så er der musikken. At lytte til forskellig musik, og endnu bedre: selv at spille musik, stimulerer hjernen på flere punkter.

Og så bliver vores hjerne også mere skarp, hvis vi sørger for også at møde mennesker, som vi ikke er enige med. Det kunne f.eks. være børn og barnlige sjæle!

Kursusdetaljer

Den Gamle Byskole, Grønnegade 40, 5600 Faaborg
Onsdag, 09:30 - 11:00
1 lektion, 1 mødegang
Onsdag 20. september, 2023
Holdnr.: 2101
Center Sydfyn

4 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Käth Fritsdal

Salget er lukket

Kursus afsluttet