Venteliste

Træn dig GLAD - v. slidgigt i hofte knæ eller ryg

Træn dig GLAD
Fy­si­o­te­ra­pe­u­tisk træning for dig med slidgigt / smerter i knæ, hofte og ryg .

Hvis du døjer med hofte- knæ eller ryg artrose (slidgigt) ofte kendt som morgenstivhed, igang­sæt­nings­be­svær, smerter ved belastning - svært ved at rejse/sætte dig, gå på trapper, gå en længere tur- så denne træning noget for dig. På dette kursus tages der individuelle hensyn,og din træning vil løbende bliver justeret i takt med at du øger dit niveau. Træner du målrettet, vil du hurtigt mærke at du har nemmere ved at klare hverdagen og opleve færre smerter. Kurset er også for dig som har gennemgået et GLAD forløb og har lyst til at vedligeholde træningen.

Facts:
Mange med artrose oplever smerter i forbindelse med aktivitet, og holder sig helt fra de ting, som forårsager smerterne. Med artrose, er dette ikke den rette strategi, for når man bruger musklerne omkring leddet mindre, bliver musklerne svagere. Hvilket medfører en negativ spiral, hvor smerterne gradvist bliver værre, og man kan færre og færre ting i sin dagligdag.

Forskningen viser, at styrke-og neuromuskulær træning kan bryde denne negative spiral, ved at øge styrken omkring leddet. Jo stærkere musklerne bliver, jo mere kan de aflaste det ledbrusk, som er på overarbejde.
Hvor aktiviteter som gåture og cykling er gode og vigtige ift. at opretholde ak­ti­vi­tets­ni­veau i hverdagen, så vil det ikke specifikt øge din muskelstyrke. Der skal en anden slags træning til, og derfor skal du starte med specifik træning mod dine problemområder.

Kursusdetaljer

Kildesalen, Kildemarksvej 70, 4700 Næstved
Onsdag, 14:00 - 15:30
20 lektioner, 10 mødegange
Onsdag 8. november, 2023
Holdnr.: 6223204251
Næstved og Susålandet

1.000 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Stine Skov Jørgensen

<p>Jeg er uddannet fysioterapeut, mindfulness instruktør og akupunktør. Har speciale inden for behandling og genoptræning af patienter med ryg, skulder og ankelproblematikker og tidligere arbejdet på Faxe sundhedscenter, hvor jeg stadig har tilknytning.</p> <p>Gennem tiden har jeg opbygget en stor nysgerrighed omkring de<br />smerteproblematikker, som ikke forsvinder gennem en træningsorienteret og manuel tilgang af den fysioterapeutiske behandling. Derfor har jeg taget smertefysioterapi uddannelsen, som har givet mig en forståelse for de smertemekanismer, der sker i kroppen ved langvarige smerter. Dette giver mig en god mulighed for at målrette træningen til den enkelte person på mine træningshold i AOF.</p> <p>Privat bor jeg i Ejby med min kæreste og vores 2 børn. Jeg har egen klinik " Ejby Fys", hvor jeg tilbyder flere forskellige former for behandlinger. Ens for dem alle, er at DU er i centrum og det er dine problematikker, jeg tager udgangspunkt i.</p>

1.000 kr./person

Tilmeld venteliste