Sy nyt af det gamle - forældre barn

Velkommen til vores spændende sykursus, hvor vi vil udforske kunsten at redesigne og skabe nyt liv ved at sy. Dette kursus er designet til voksne og tweens (børn i alderen 9-14 år) og tilbyder en unik mulighed for forældre og børn eller bedsteforældre at fordybe sig i syverdenen sammen. Gennem kreativitet og genbrug vil vi opfordre deltagerne til at genopfinde deres gamle tøj og skabe nye, unikke genstande.

Sykursurset er fokuseret på konceptet re-design, hvor du vil lære at genbruge og ændre eksisterende tekstiler til noget nyt og spændende. I løbet af kurset vil vi fokusere på at redesigne og opgradere tøj og sy eks. tasker af gammelt tøj, så det får nyt liv. Vi vil udforske forskellige teknikker, mønstre og idéer for at skabe personlige og funktionelle stykker, som kan bruges i hverdagen.

Hvad du skal medbringe: Tøj til omsyning, tøj der skal bruges til at lave noget nyt af enten taske eller punge, derudover skal du medbringe tilbehør som kantebånd og lynlåse eller andet interessant. Alle kur­sus­del­ta­ge­re skal medbringe egen symaskine, saks målebånd og tilbehør. Det er en god ide at tage madpakke og drikkelse med.

Vi bruger første kursusgang til at blive inspireret til og beslutte hvilke projekter vi vil gå i gang med, og hvad vi mangler af materialer, til at gennemføre projekterne.

Alle kan deltage på kurset uanset om du er nybegynder eller habil syer er du meget velkommen. Jeg vil glæde mig til at møde deltagerne og jeg er sikker på vi får et hyggeligt kursus.

Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Lørdag, 10:00 - 14:00
Søndag, 10:00 - 14:00
9 lektioner, 2 mødegange
Lørdag 13. april, 2024
Holdnr.: 414952
Nordsjælland

670 kr./person

11 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Mathilde Korsvig

Jeg er uddannet skrædder og tekstil­kon­struk­tør og har haft egenvirksomhed i 9 år, hvor jeg specialiserede mig i at re-designe gam­le­bru­dekjo­ler i stedet for at producere nye. Derudover har jeg taget enkandidat i kommunikation og mil­jø­plan­læg­ning, som har givet mig etindgående kendskab til tekstil- og modebranchens (over-)produktion.

Jeg har undervist både på tekstil­kon­struk­tør­ud­dan­nel­sen og i bæ­re­dyg­tig­hedog opstartet en skoletjeneste for at udbrede viden om af­falds­sor­te­ring­s­amt bæredygtige løsninger og -muligheder.

Jeg gjort det til min mission at vise andre at ved at bruge og genbruge deting vi allerede har i stedet for at de kasseres, kan vi gøre vi en storforskel. I dag arbejder jeg som For­ret­nings­ud­vik­ler på gen­brugs­sta­tio­ner,for at sikre at flere kasserede materialer bliver genbrugt.

670 kr./person

Tilmeld kursus