Seniorhøjskolen i Dronninglund
1. september
Bertel Thorvaldsen og hans samtid
Torben Brix
Thorvaldsen opnåede på højdepunktet af sin karriere at blive feteret som nutidens rockstjerner.
Som ganske ung blev han sendt til Rom for at dygtiggøre sig som billedhugger. Talentfuld, men uden klassisk dannelse. Det indhentede han under sit lange romerophold.
Efter gennembruddet med statuen ”Jason” blev han en af Europas mest efterspurgte kunstnere hvor konger, kendisser og velhavere bestilte værker fra hans hånd.
Foredraget vil følge mesteren på hans vej fra den spæde start i Rom til hans absolutte stjernestatus med otium på Nysø i Danmark.
15. september
Musikforedrag om Peter Belli
Thomas Holst – ”Den skaldede pædagog”
Thomas Holst, også kendt som ”Den skaldede pædagog” fortæller historien om Peter Belli, hans opvækst, tiden som Pigtråds-idol, Dansktopsanger og Rockulv.
Undervejs vil han synge og spille nogle af Peters største hits.
Kom og hør hans historie om ”Ulven Peter”.
29. september
Kvinder som præster- før og nu
Kirsten Munkholt
En fortælling om kvinders liv som præstekoner og kvindepræster.
Kirsten Munkholt fortæller om præstekoners liv i de danske præstegårde gennem tiderne. Om de første kvindelige teologer og præster, og om hvordan det har været for hende selv at være præst i Ålborg stift og i Den danske Folkekirke i 46 år fra 1979 og indtil nu.
27. oktober
Blandt Afrikas elefanter, en elefantastisk fortælling
Paw Gosmer
Et spændende foredrag, der bringer alle helt tæt elefanternes liv og som skaber alt fra glæde og fascination til undren og frustration undervejs.
Paws arbejde i Afrika startede, da han var dyrepasser i Zoologisk have, hvor hans fokus var på elefanterne. I dag ved vi, at hvis vi skal stoppe krybskytteriet, så handler bæredygtig naturbevaring ikke kun om elefanter, men også om mennesker og ikke mindst om kærlighed.
Foredraget tager udgangspunkt i hans kærlighed til elefanterne, og ikke mindst i hans mange fantastiske oplevelser i Afrika.
10. november
Slaven Hans Jonathan
Randi Ottosen
Lærer, forfatter og historiker Randi Ottesen fra Nykøbing Mors fortæller historien om slaven Hans Jonathan.
Slaven Hans Jonathan bliver født på Sct. Croix på de Vestindiske Øer i 1784 som søn af en hvid herre og en sort tjenestepige hos familien Schimmelmann.
Han kommer med familien til København, hvor vi følger hans utrolige skæbne med retssag i København, deltagelse i Slaget på Reden, en flugt ud i det uvisse, som endte på Island og hans mange efterkommeres søgen efter deres rødder.
Kursusdetaljer
550 kr./person
Underviser
Forskellige Foredragsholdere
550 kr./person
Tilmeld kursus