Trykhenkogning

Lær at tilberede og konservere fødevarer sikkert med trykhenkogning, så du kan fylde dine hylder op med alt fra suppe, kødretter, marmelade, frugt og grøntsager til lang­tids­hold­bar fløde og brød.
Efter endt henkogning og nedkøling er glassene lige til at stille på hylder i køkkenskab eller forrådskammer fyldt med lækker lang­tids­hold­bar mad - alt sammen uden behov for fryser- eller køleplads.

Kurset er for dig, som vil vide mere om trykhenkogning, dig som selv skal i gang med at trykhenkoge, eller dig som allerede er en erfaren henkoger, og ønsker mere viden om emnet. Unikt for dette kursus er, at der vises og undervises i hele processen fra start til slut, og at alle deltagere får et fær­dig­til­be­redt glas med en kødret hjem.
På kurset lærer du om:

• Grundlæggende viden om trykhenkogning
• Hvad kan trykhenkoges, og hvad kan ikke
• Viden om udstyr, sikkerhed og PH-værdi
• Fremgangsmåde, nedkøling og opbevaring
• Forberedelser inden den første trykhenkogning

Ma­te­ri­aleud­gif­ter kr. 75,-/ pr. person til fødevarer, hen­kog­nings­glas samt lille kur­suskom­pen­di­um betales betales til kursusleder på dagen. Medbring evt. madpakke og drikkevarer.

Ehlena Stormborn har arbejdet med mad og køkkener de sidste 20 år og er ko­ge­bogs­for­fat­ter til bogen "Pressure canning for begyndere - trykhenkogning på dansk", den første og eneste danske bog om trykhenkogning.


Kursusdetaljer

Dansborgskolen, Sollentuna Alle 6, 2650 Hvidovre
Lørdag, 10:00 - 15:25
5 lektioner, 1 mødegang
Lørdag 2. marts, 2024
Holdnr.: 3924119700
Hvidovre

368 kr./person

99999 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Ehlena Stormborn

368 kr./person

Tilmeld kursus