Bælgfrugternes Dag – mad med bønner, linser og ærter
I 2019, valgte FN at dedikere 10. februar hvert år til Bælgfrugternes Dag. En international dag med dét formål at sætte fokus på bælgfrugternes potentiale som en del af løsningen og arbejdet med verdensmål 2, om at udrydde sult samt verdensmål 13 om at bremse klimaforandringerne.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein og er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler og har et lavt indhold af kalorier. Desuden er bælgfrugten en bæredygtig og klimavenlig spise, der har et lavt CO2-aftryk.
I anledningen af mærkedagen, skal vi på dette kursus lave lækker og nem hverdagsmad med bønner, linser og ærter. Du vil blive introduceret til alverdens forskellige bælgfrugter, deres egenskaber, fordele og anvendelse.
Udgifter til råvarer 100,- er inkluderet i prisen.
Forklæde, karklude, viskestykker og 2-3 bøtter til eventuelle rester.
Kursusdetaljer
385 kr./person
Underviser
Liv Teilmann
Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg elsket at opskriftsudvikle med alt hvad det indebærer. Researche, købe ind, teste, optimere, skrive ned og teste igen. Da jeg i 2018 afsluttede studierne på Ernæring og Sundhed, begyndte jeg at afholde forskellige workshops på landets aftenskoler om sund, bæredygtig og klimavenlig madlavning. På et tidspunkt gik det op for mig, at stort set alle mine opskrifter indeholdt bælgfrugter. Jeg besluttede mig for at satse på bælgfrugterne og kun undervise på hold, hvor hver enkelt opskrift indeholder bønner, linser eller ærter.
385 kr./person
Tilmeld kursus