Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård blev indviet 2. november 1870 og er 537.000 m2 stor. Den er ikke kun Danmarks men en af Skandinaviens største kirkegårde. Den største i Skandinavien er en skovkirkegård ved Stockholm.
Fra medio 1600-tallet blev der grundet epidemier og vokseværk i København oprettet adskillige kirkegårde uden for voldene. Den nok mest interessante er Vestre Kirkegård, der ikke kun er be­gra­vel­ses­sted for danske protestanter, men også for danske jøder, tyske   flygtninge og soldater fra Anden Verdenskrig, der ligger i en massegrav. Ligeledes findes en katolsk og en islamisk afdeling.
Stedet har også en række særlige be­folk­nings­grup­per begravet i egne områder. Der er grave for Frelsens Hærs medlemmer, en Færøsk afdeling og en Grønlandsk afdeling.
Ud over de nævnte har kirkegården et særligt område med æresgrave rundt om ”Det Røde Hav”, som kun kan erhverves efter ansøgning. Her ligger bl.a. Jens Otto Kragh, Thorvald Stauning og Ritt Bjerregård begravet.
Kirkegården har også interessante bygninger så som Nordre- og Søndre Kapel samt en stor portal med udsigt til Søndre Kapel. Vi skal med lokal guide rundt i store dele af området, og i vil også se og høre om de 2 kapeller.


Kursusdetaljer

Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV
Torsdag, 13:30 - 15:00
1 lektion, 1 mødegang
Torsdag 11. april, 2024
Holdnr.: 24121082
Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

175 kr./person

24 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

175 kr./person

Tilmeld kursus