Kursus afsluttet

Traktørsteder, fluepapir og royale aner

Traktørsteder, fluepapir og royale aner
Jægersborg Alle er 318 år gammel og 4 km lang - og fyldt med spændende kul­tur­hi­sto­ri­ske perler og pudsige historier. På denne guidede tur langs en lille del af Alleen står oplevelserne i kø og spænder lige fra fornøjelse og fest med let påklædte syngedamer til royale aner, mindesmærker og et velbevaret kystfort.
Omgivet af skov, park, strand og vand skal vi rundt og opleve området, der bliver besøgt fra nær og fjern pga. af sine mange eftertragtede traktør- og for­ly­stel­ses­ste­der, og vi skal høre historierne om Jer­n­ba­ne­pavil­lo­nen, Palmehaven og Gyldenlund. Vi møder ”opfinderen” af julemærket og det mindste forsamlingshus, og vi kigger nærmere på et meget omstridt og be­va­rings­vær­digt hus, der i dag ånder idyl. Vi finder Gen­for­e­nings­ste­nen, og i Charlottenlund skov og park mødes vi af det smukke hvide Charlottenlund Slot, mens vi stifter bekendtskab med nogle af de tidligere beboere - fra royale aner til Fi­ske­ri­forsk­ning. Vi hører også om en tid med bompenge, spor­vogns­sløj­fer og badeanstalter, for slutteligt at lande ved Fluepapiret ved Øresund mellem En­kedron­nin­gens køkkenhave og det meget velbevarede Charlottenlund Fort fra Københavns Søbefæstning.
Så kom med på en tur gennem flere århundreder med masser af oplevelser. Efter turen er det muligt på egen hånd at besøge Charlottenlund Fort, gå en tur i Slotsparken eller drikke en kop kaffe på Cafe Jorden Rundt ved Spor­vogns­sløj­fen.

Mødested: Jægersborg Alle 3, Charlottenlund. Bagindgang til Theis Vine på broen.
Slutsted: Charlottenlund Strandpark foran Charlottenlund Fort (Fluepapiret)

Kursusdetaljer

Jægersborgs Allé 3, (overfor Meny), 2920 Charlottenlund
Tirsdag, 11:00 - 13:15
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 2. april, 2024
Hold nr.: 24122411

13 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

Marianne Bentzen

Salget er lukket

Kursus afsluttet