Nordisk Film – verdens ældste filmselskab

Prisen inkluderer rundvisning i nærområdet og særrundvisning på Nordisk Film.

Så skal vi på særrundvisning bag kulisserne hos Nordisk Film, der åbner portene og byder velkommen indenfor. Her kommer vi helt tæt på de historiske scener, hører sjove anekdoter om tidens største skuespillere og produktioner, og genser filmklip og kostumer fra Olsen Banden, Huset på Christianshavn og Matador.

I hjertet af Valby ligger verdens ældste og stadig producerende filmselskab, Nordisk Film, der siden 1906 har produceret nogle af Danmarks største film, tv-programmer, talkshows, reklamer og musikvideoer. Tusindvis af produktioner har fundet sted i den magiske filmby, og nogle af filmhistoriens største stum­film­stjer­ner som Valdemar Psilander har netop været en del af Nordisk Film.

Hele Korsbæk fra Matador er optaget her, og Olsen-bandens mange bedrifter har udfoldet sig både i filmbyen, men så sandelig også i nabolaget – i de om­kring­lig­gen­de gader og bygninger, der er brugt og inddraget som kulisse. Så vi starter turen med at gå på opdagelse i det Gl. Valby, hvor vi genskaber Olsen-bandens legendariske lokationer og scener, og måske vi finder Kjeld og Yvonnes tidligere hjem.

Så kom med til et stykke kulturhistorie og mærk områdets helt specielle filmmagi.

Turen er ikke egnet for kø­re­stols­bru­ge­re.

Kursusdetaljer

Valby Tingsted, Pladsen Valby Tingsted, 2500 Valby
Tirsdag, 16:15 - 18:30
1 lektion, 1 mødegang
Tirsdag 12. marts, 2024
Holdnr.: 8724110143
AOF Amager

295 kr./person

30 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

295 kr./person

Tilmeld kursus