Kastellet, en historisk omvisning

Kastellet, et unikt fæstningsværk i verdensklasse, rundvisning  med historsik perspektiv

De første skanser på det nuværende Kastels område blev opført af Chr. IV i begyndelsen af 1620'erne og blev kalde Sankt Annæ Citadel.
Fra 1662-64 blev skanseområdet ombygget af Fr. III med hjælp af den hollandske mi­li­tærar­ki­tekt Rüse.
Fæstningen var i gamle dage selvforsynende på alle områder, praktisk i tilfælde af belejring. Samtidig med at skanseanlægget blev opført, byggede man også portene, stokkene og ma­ga­sin­byg­nin­ger­ne. Først i 1700 tallet kom der en kirke i området samt en kommandørbolig. I de senere år har Kastellet gennemgået en reetablering og en tilbageførsel til anlæggets fordums pragt. Senest er Grevens Ravelin og Sjællands Ravelin og Ravelinbro blevet restaureret.
Alt dette, inkl. morsomme fortællinger om livet og personerne fra Kastellet, skal vi opleve på vor rundvisning, der foretages af en pensioneret militærperson, som tidligere har haft sin daglige gang på området.
Han har nøglerne til Kirken med statsfængslet, hvis mest berømte fanger er Struense og Brandt i slutningen af 1700 tallet. Nøglen passer også til Krudthuset, hvor andre fanger levede i en lang periode under umenneskelige forhold. Sidste sted vi skal ind er i en soldaterbolig, kaldet en våning, hvor flere familier boede i samme rum.

Kursusdetaljer

Kastellet, Esplanaden, 1263 København K
Lørdag, 13:30 - 15:00
1 lektion, 1 mødegang
Lørdag 20. april, 2024
Holdnr.: 24122691
Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

250 kr./person

22 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

250 kr./person

Tilmeld kursus