Grevinde Danners lejlighed og borgerskabet i København

Frederik VII var en populær konge, der forstod at leve og nyde livet. Han blev gift ikke mindre end 3 gange. Sidste giftemål var med bal­let­dan­se­rin­den Louise Rasmussen, som kongen havde mødt hos bogtrykker Carl Berling.
Senere åbnede Louise en modebutik i Vimmelskaftet 38, samtidig med at hun forsøgte at blive medlem af det bedre borgerskab, hvilket desværre ikke lykkedes.
I 1850 blev Louise Rasmussen gift med kong Frederik VII til venstre hånd. Hun fik navnet Grevinde Danner og flyttede ved samme lejlighed ind i de kongelige gemakker. Efter kongens død i 1863 blev grevinden sat ud af disse og købte så ejendommen i Ny Vestergade 13. Her beboede hun 1. salen, hvor hun fik tidens kendte kunstnere til at dekorere vægge og lofter.
Da Dansk Ar­bejds­gi­ver­for­e­ning i 1974 overtog ejendommen, besluttede man at restaurere forhuset, som udgjorde kernen i grevinde Danners lejlighed. Alt blev sat i stand i over­ens­stem­mel­se med den indretning og det nyklassiske udtryk, bygningen fra 1793 fik ved en ombygning i 1857 med dekorativt arbejde udført af  bl.a. Hilker, Skovgaard og Constantin Hansen.

Vi begynder arrangementet med en lille byvandring, hvor vi hører både om kong Frederik VII og Grevinde Danners liv. Vi besøger  steder, der har relation til deres tilværelse.

Kursusdetaljer

Rytterstatuen af Frederik VII, Christiansborg Slotsplads 1, 1216 København K
Tirsdag, 13:30 - 15:30
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 8. oktober, 2024
Hold nr.: 24222631

290 kr./person

17 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

290 kr./person

Tilmeld kursus