Eremitageslottet og Dyrehaven - jagt, historie og royale aner

Ere­mi­ta­ge­slot­tet og Dyrehaven - jagt, historie og royale aner
Skal du med på en guidet tur gennem Dyrehaven med særrundvisning på Ere­mi­ta­ge­slot­tet, hvor vi oplever
et strejf af jagt, historie og royale aner? På vej mod Ere­mi­ta­ge­slot­tet oplever vi Hvidtjør­ne­s­let­ten med de smukke hvide blomster, der lige er sprunget ud. Vi får løftet sløret omkring de mange træer med kongelige navne som eks. Christian 5.'s Eg. Hører om den skjulte skat nær Magasindammen og de mange traditioner i den 1100 ha. store Dyrehaven, heriblandt par­for­cej­ag­ter­ne og Eremitageløbet. På bakketoppen mødes vi af Ere­mi­ta­ge­slot­tet fra 1700-tallet, der altid har været centrum for kongehusets jagter, og som i dag danner rammen om Hubertusjagten. Vi skal på opdagelse på det imponerende jagtslot fra kælder til kvist, hvor vi bl.a. hører om Christian 6. og det helt specielle ”elevatorbord”. Vi oplever den smukke flisebelagte trappeopgang, de mange rum med bl.a. silketapeter, og ikke mindst den storslåede spisesal med marmor, bladguld og gipsrelieffer.
Arrangementet inkluderer guidet gåtur i det fri og særrundvisning med intern guide på Ere­mi­ta­ge­slot­tet, der ellers kun er åbent for offentligheden i begrænset omfang.

Mødested: Lågen til Dyrehaven ved Springforbi, Springforbivej, 2930 Klampenborg
Slutsted: Ere­mi­ta­ge­slot­tet, Dyrehaven, 2930 Klampenborg
OBS: Start og slutsted er forskelligt. Der er mange par­ke­rings­mu­lig­he­der ved Springforbivej. Rundvisningen på Slottet er ikke egnet for kørestols-/rol­la­tor­bru­ge­re pga. trapper.

Kursusdetaljer

Springforbivej, Lågen til Dyrehaven, 2930 Klampenborg
Tirsdag, 11:00 - 13:00
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 14. maj, 2024
Hold nr.: 24121482
Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

380 kr./person

18 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

380 kr./person

Tilmeld kursus