Eremitageslottet og Dyrehaven - jagt, historie og royale aner

Skal du med på en guidet tur gennem Jægersborg Dyrehave med særrundvisning på Ere­mi­ta­ge­slot­tet, hvor vi undervejs oplever et strejf af jagt, historie og royale aner? På vej mod Ere­mi­ta­ge­slot­tet hører du om de røde porte, Jægersborg Dyrehaves afgrænsninger og de mange kronvildt. Vi oplever Hvidtjør­ne­s­let­ten, Magasindammen og får løftet sløret omkring de mange træer med kongelige navne som Christian 5.s Eg. Vi skal også høre om en skjult skat og de mange traditioner i den store Dyrehave, heriblandt Eremitageløbet og par­for­cej­ag­ter­ne. På bakketoppen mødes vi af Ere­mi­ta­ge­slot­tet fra 1700-tallet, der altid har været centrum for kongehusets jagter, og som i dag danner rammen om Hubertusjagten. Vi skal på opdagelse på det imponerende jagtslot fra kælder til kvist, hvor vi bl.a. hører om Christian 6. og det helt specielle ”elevatorbord”. Vi oplever den smukke flisebelagte trappeopgang, de mange rum med silketapeter, og ikke mindst den storslåede spisesal med marmor, bladguld og gipsrelieffer. Så der er noget at glæde sig til.
Arrangementet inkluderer guidet gåtur i det fri og særrundvisning med intern guide på Ere­mi­ta­ge­slot­tet, der ellers kun er åbent for offentligheden i begrænset omfang.


Mødested: Lågen til Dyrehaven ved Springforbi, Springforbivej, 2930 Klampenborg
Slutsted: Ere­mi­ta­ge­slot­tet, Dyrehaven, 2930 Klampenborg
OBS: Start og slutsted er forskelligt. Der er mange par­ke­rings­mu­lig­he­der ved Springforbivej. Rundvisningen på Slottet er ikke egnet for kørestols-/rol­la­tor­bru­ge­re pga. trapper.

Kursusdetaljer

Springforbivej, Lågen til Dyrehaven, 2930 Klampenborg
Tirsdag, 11:00 - 13:15
1 lektioner, 1 mødegang
Tirsdag 29. oktober, 2024
Hold nr.: 24221482

380 kr./person

22 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

380 kr./person

Tilmeld kursus