Det var på Frederiksberg

Forlystelser, en ulykkelig kær­lig­heds­hi­sto­rie. - Og en enkelt løgnehistorie -
Vi mødes på hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen). Her skal I høre lidt om Frederiksbergs ældste historie fra dengang landsbyen hed Solbjerg, og Valby Bakke hed Solbjerget. Omkring 1620 nedlagde Christian 4. Solbjerg, og i dag ved vi ikke, hvor den lå. I 1651 besluttede Frederik 3. at give 20 efterkommere af Christian 2.s hollandske bønder fra Store Magleby på Amager fæste på Solbjergs gamle marker. De opførte landsbyen Ny Amager på hver side af Allégade og langs med Frederiksberg Bredegade.

På Frederiksberg runddel opførte Frederik 3.s dronning Sophie Amalie i 1662-64 et lille eventyrslot til deres fire døtre, som hed Prinsessernes Gård. Men efterhånden blev prinsesserne gift, og i 1671 skiftede gården navn til Prinsens Gård. Snart rykkede Prinsens Gård dog op på Valby Bakke, hvor Frederiksberg Slot stod færdigt i 1703. 

Frederiksberg Have blev åbnet for offentligheden i 1749, og københavnerne var desperate efter at komme udenfor voldene og få noget luft. Det betød, at der hele vejen inde fra Vesterport og ud til Frederiksberg Have var der et væld af for­ly­stel­ses­ha­ver. Vi går ned ad Madvigs Allé og langs med et grønt anlæg, hvor vi kommer til at stå i landstedet Sans Soucis have. 
Turen fortsætter tilbage mod Frederiksberg Allé, hvor vi kikker på de flotte jugendhuse, mens I hører om forlystelserne og Georg Carstensens Tivoli Alhambra

Kursusdetaljer

Frederiksberg Alle, Madvig Alle, 1820 Frederiksberg C
Torsdag, 17:00 - 18:15
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 26. september, 2024
Hold nr.: 2524220017

189 kr./person

16 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Hanne Fabricius

189 kr./person

Tilmeld kursus