Danmarks tekniske Højskole, DTU

Danmarks tekniske Højskole (DTU) rundvisning, historien, udviklingen og fagligt foredrag af en ph.d.-studerende.

I 1829 fik Danmark sin første kan­di­da­tud­dan­nel­se i in­ge­ni­ør­vi­den­skab på et højt akademisk niveau, grundlagt af H.C. Ørsted. I 1933 blev navnet Danmarks tekniske Højskole indført for så i 1994 at skifte til den Polytekniske læreanstalt (DTU).
I 1960erne blev bygningerne ved Botanisk Have for trange, og man flytter det meste til Lundt­of­tes­let­ten, hvor landets førende arkitekter skabte et un­der­vis­nings­sted indeholdende de førende vestlige teknologier.  Udviklingen fortsatte frem mod 2022, hvor mere end 20 større byggeprojekter forvandlede ak­ti­vi­tets­om­rå­det til en af verdens alder bedste forskerbyer. Ja, DTU blev faktisk hædret med en førsteplads ud af EU´s 225 tekniske universiteter i 2023.På rundturen vil vi finder ny arkitektur og topmoderne forsk­nings­fa­ci­li­te­ter i området i dag, et område der tiltrækker studerende fra hele verden og giver et innovativt lærings- og studiemiljø.
Rundvisningen, der foretages af en studerende, der har tilegnet sig indgående kendskab til bygningerne og deres indhold samt udviklingen nu og i fremtiden på DTU, giver os et indblik i stedets historie og campussens udvikling.
Efter rundvisningen vil en Ph.d.-studerende indføre os i et af de studier, der er tilgængelige på DTU. Fag-emnet kan oplyses ca. 3 mdr. før arrangementet, men vil formodentligt være inden for fagene naturgeografi eller samfundsfag.
Skulle sulten melde sig er DTU´s kantine åben.

Mødested: Anker Egelundsvej 1, Hovedbygningen 101A, mødecenter, 2800 Kongens Lyngby
Der møder I AOFs guide Pia Mengel.

Trans­port­mu­lig­hed: Bus 150 eller 300 fra Lyngby station eller Gl. Holte.

Kursusdetaljer

Danmarks tekninsk Højskole DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kongens Lyngby
Torsdag, 11:00 - 13:30
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 24. oktober, 2024
Hold nr.: 24222783

315 kr./person

19 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

315 kr./person

Tilmeld kursus