Christianshavn

Brobisser, svalegange og en skotsk skibsbygger.
Vi mødes i Strandgade i den ende, hvor Chri­sti­anskir­ken ligger. Strandgade er Chri­sti­ans­havns oprindelige havnegade. Her får I historien om Grønnegårds Havn og Chri­sti­ans­havns grundlæggelse for mere end 400 år siden. I skal høre om de smukke re­næs­san­ce­går­de, hvor købmændene havde deres private havne foran deres prominente købmandshuse. Og I får en historie om den skotske skibsbygger David Balfour, der ikke byggede på klamp men efter skibstegninger.

Vi går vi gennem Strandgade og ser de gamle købmandsgårde og baggårde med og uden bindingsværk. Forhåbentlig kommer vi ind i en af dem, hvor I skal se en lukket svalegang. Her boede maleren Vilhelm Hammershøi i 1898-1908, og her malede han omkring 66 af sine in­te­r­i­ør­bil­le­der. Vi runder Sankt Annæ Gade og ser et lille bitte hus = en bod fra ca. 1630 og når frem til Wildersgade, hvor vi krydser fingre for, at porten ind til Brænderigården er åben.

På byvandringen ser I fire svalegange: En lukket svale, en åben svale, en lukket svale på stylter og en "forsvundet" svale, som dog stadig kan ses ....... Og jeg lyver ikke :-)
Vi slutter ved Chri­sti­ans­havns Kanal tæt ved Torvegade.

Bemærk:
Flere af baggårdene lukkes kl. 18.00 og i weekenden.
Mødested: Strandgade 3 ved Henning Larsens portal
Byvandringen tager ca. 5-6 kvarter.

Kursusdetaljer

Strandgade 3, Ved Henning Larsens portal, 1401 København K
Mandag, 16:30 - 17:45
1 lektion, 1 mødegang
Mandag 29. april, 2024
Holdnr.: 2524210016
Greve og Solrød

189 kr./person

12 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Hanne Fabricius

189 kr./person

Tilmeld kursus