Sort Sol, Schackenborg Slotskro, Slot, Tønder og Ribe

Oplev eventyret i Tøndermarsken, når op mod ½ million stære på træk opfører luftballetten ”Sort sol” ca. 1 time før solnedgang. Det bør alle opleve mindst én gang i livet.
Særlig flot bliver forestillingen, når falke og høge angriber de store stæreflokke.
Vi krydrer miniferien med et ophold i Tønder, hvor vi besøger Kristkirken fra 1500-tallet. Desuden er der mulighed for at besøge ”Det gamle Apotek” med over 26.000 varer fordelt i 44 rum, Tønder Museum, med bl.a. vestslesvigsk kunstindustri og sølvarbejder fremstillet af lokale sølvsmede i perioden 1750-1825 og Drøhses Hus, som er et kni­plings­mu­se­um. Gågaden er hyggelig og restauranterne og caféerne det samme.
Efter ophold i Tønder kører vi ud i marsken og videre til det fremskudte dige, inden turen går til Schackenborg Slotskro. Her indlogeres vi i de smukke værelser med dejlige senge. Med varmt tøj, evt. gummifodtøj og kikkert møder vi na­tur­vej­le­de­ren, der vil guide os gennem kogene. Han ved, hvor stærene har tænkt sig natlogi. Nogle gange flytter forestillingen til Tyskland, så husk pas, for vi følger med.
Enkelte gange må der forventes en mindre spadseretur, for at komme tæt på stærene, ca. 1 km.
Aftenen slutter på den nyrenoverede Schackenborg Slotskro med en lækker middag inkl. drikkevarer.
Næste dag står i de kongeliges tegn. Man kender nok navnet Schackenborg Slot, i det vor kongefamilie i 1978 overtog stedet efter 11 generationer i familien Schacks eje. Slottets historie går dog endnu længere tilbage, eftersom der har været en bygning på stedet siden 1200-tallet. Denne var ejet af biskoppen i Ribe. Efter reformationen i 536 overgik bygningerne til kongen, der i 1661 gav slottet videre til grev Schack. Han opførte det nuværende slot i barok stil. Stedets historie rummer fortællinger om magtfulde bisper, konflikter med holstenske grever samt de velkendte Guldhorn, som blev fundet meget tæt ved Møgeltønder i 1639 og 1734. Vi vil blive indført i flere hundrede års dan­marks­hi­sto­rie og kulturhistorie. Rundvisningen slutter i den smukke park, der i de seneste år har fået sit nuværende udseende.
Turen fortsætter herefter til Ribe, hvor vi har ca. 3 timer til at indånde den gamle bys atmosfære, shoppe i den hyggelige gågade og eventuelt spise frokost.             

(Eneværelser kan bestilles mod tillæg på 487 kr.) Rejsen omfatter bus tur-retur og guide på hele turen, overnatning samt middag og morgenmad på Schackenborg Slotskro, guidet stæretur,  tid på egen hånd i Ribe samt busforplejning og udleveret rejsemappe med info om alle besøgssteder. Frokost med drikkevarer begge dage sker for egen regning. HUSK pas og varmt/vindtæt tøj, fornuftigt fodtøj samt EU-sy­ge­sik­rings­kort. (Eneværelse kan bestilles mod et tillæg på 487 kr.) OBS: Tilmelding er bindende fra 6 uger før afrejsedatoen, jævnfør AOF Gladsaxes han­dels­be­tin­gel­ser.

Rejsearrangør Helsingør turisttrafik nummer 1171.

Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Torsdag, 06:50 - 19:00
Fredag, 08:00 - 19:00
4 lektioner, 2 mødegange
Torsdag 3. oktober, 2024
Hold nr.: 24225133

3.495 kr./person

12 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

3.495 kr./person

Tilmeld kursus