Rovfugle og ørne i Sydsverige

Ørne og andre rovfugle har altid fascineret mennesker. De har siden oltiden været brugt til jagt af de kongelige, og som statussymbol i Østens herskerslægter. I Sydsverige ved Fyledalen, der er dannet i istidens afslutning af ismasserne omkring Vombsjön, har vi et af Nordeuropas bedste over­vin­trings­ste­der for rovfugle af mange slags. Den dybe dal gør det til et godt sted for store fugle at svæve på opvinden ved skråningerne. Det rige liv af småvildt gør, at der er mad nok året rundt for såvel ørne, røde glenter, musvåger og andre rovfugle. Ud over rovfugle kan vi være heldige at se elg, rå- og dådyr, kronhjorte ,en ræv eller måske et vildsvin.
Vi skal høre om områdets rovfugle, deres liv og adfærd og besøge de bedste udsigtspunkter for at opleve hav- og kongeørne og mange andre rovfugle. Et af stederne er Fyledalen der er 15-20 km lang og ligger tæt ved Ystad og vest for Tomelilla. Et andet sted er søen ven Nässbyholm.
Arrangementet omfatter bus tur-retur til Sydskåne, og guide på hele turen samt kaffe og småkager i bussen. HUSK pas, madpakke, kikkert og fornuftige sko/overtøj efter vejret!.
Mød AOFs guide Pia Mengel på Hellerup Station ved busserne senest kl. 09:20.

Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Søndag, 09:30 - 15:30
1 lektioner, 1 mødegang
Søndag 2. marts, 2025
Hold nr.: 0725117120

950 kr./person

6 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

950 kr./person

Tilmeld kursus