Nivågård, Malerisamling og Dyrehavsbakken

Nivågårds Malerisamling blev i 1908 stiftet af godsejer Johannes Hage, der på den måde gav offentligheden mulighed for at få glæde af hans private kunstsamling. Museet er ikke så stort, men har alligevel kunst fra renæssancen, barokken og Den danske Guldalder. Uden for dørene er der en stor romantisk have, anlagt efter engelsk forbillede. I haven vokser mange gamle træer og hundredvis af forskellige rododendron, der blomstrer i slutningen af maj og begyndelsen af juni. Rundt omkring i parken er der også små skilte med ”truede ord”. Fra museets side ønsker man, at gæsterne vælger ét eller to af disse ord og forsøger at anvende dem i sine samtaler fremadrettet, for at hjælpe os alle til at huske betydningen af disse ord.
Kort efter ankomsten til museet, starter den guidede rundvisning i museets permanente samling. Herefter er der cirka en halv time på egen hånd inden frokosten serveres i museets café. Efter frokost vil der være lidt tid til enten at gense nogle at kunststykkerne fra rundvisningen, se den aktuelle særudstilling eller gå en tur i den smukke park.
 
Efter det højkulturelle besøg på museet begiver vi os via Strandvejen til et mere folkeligt kulturelt sted, nemlig Dyrehavsbakken! Her vil der være 2½ time på egen hånd, til at slentre rundt i Verdens ældste eksisterende for­ly­stel­ses­park og måske prøve nogle af de mange forlystelser eller bare nyde livet med en kop kaffe eller en øl på én af de mange beværtninger på Bakken. Vi forlader bakken sidst på eftermiddagen og er hjemme først på aftenen.
 
Prisen inkluderer: transport, entré og rundvisning på Nivågårds Malerisamling, Frokost (ekskl. drikkevarer), kaffe og kage i bussen
 
Dagens Program:
11.00 Rundvisning på Nivågårds Malerisamling
12.30 Frokost
14.00 Afg. fra Nivågård
14.30 Ank. Bakken
17.00 Afg. Bakken
 
Afgangs- og ankomsttider:
By Afgang Hjemkomst
Næstved, Sct. Jørgens Park 08.45 19.00
Næstved, Rådmandshaven 08.55 18.50
F24, Nørretorv, Ringsted 09.30 18.15

Kursusdetaljer

Slagelse Busterminal, Ndr. Stationsvej 1, 4200 Slagelse
Lørdag, 08:45 - 19:00
1 lektion, 1 mødegang
Lørdag 25. maj, 2024
Holdnr.: 7723207052
Sydvestsjælland

850 kr./person

50 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

AOF Sydvest Sjælland

850 kr./person

Tilmeld kursus