Klampenborg Galopbanes og galopsportens historie

Den danske galopsport trækker sine spor flere hundrede år tilbage med Klampenborg Galopbane i en absolut hovedrolle. De første organiserede væddeløb blev afviklet i København i 1770 på initiativ af den engelskfødte dronning Caroline Mathilde. Egentlige organiserede galopløb begyndte først i 1867. Løbene blev først afholdt i Nørre Fælled og senere på Ere­mi­ta­ge­s­let­ten i Dyrehaven. Først i 1910 flyttede galopsporten til Klampenborg Galopbane, hvor den siden har været hovednerven i den danske galopsport. Dette historiske sted er beliggende i udkanten af Dyrehaven i et særdeles smukt område, hvilket gør den til en af Nordens smukkeste og mest charmerende galopbaner.
Gennem 90-erne og 00-erne var interessen for galopløb i nedgang, men de seneste år har banen oplevet betydelig pu­bli­kums­frem­gang. I dag er Klampenborg Galopbane Danmarks eneste væddeløbsbane, hvor der afvikles galopløb, og stedet afvikler ca. 20 løb om året.
Rundvisningen vil dels være en fortælling om de historiske bygninger, dels en beretning om sporten og dens udvikling gennem tiderne i Danmark såvel som i udlandet. Vi besøger de forskellige bygninger samt  staldene, hvor trænere og jockeyer har deres daglige gang.

Kursusdetaljer

Amalienborg Slotsplads , Chr. VIII's Palæ, 1257 København K
Torsdag, 14:00 - 15:15
1 lektion, 1 mødegang
Torsdag 14. marts, 2024
Holdnr.: 0724110117
AOF Rødovre og Brøndby

390 kr./person

8 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret Af Pia Mengel

390 kr./person

Tilmeld kursus