Gotland, Østersøens perle inkl. Visby og Kalmar

Dag 1:
Vi begynder vores miniferie med at køre tværs over Skåne til Kalmar, hvor vi gør ophold på ca. 2,5 time. Her kan man besøge Domkirken og fæstningen efter ønske.
Kl. 21.00 afgår færgen fra Oscarshamn mod Visby, hvor turen slutter ved vores base på Gotland: Tofta Strand­pen­sio­nat.
Vi skal bo 3 nætter på stedet, der ligger lidt udenfor Visby, lige ned til en af verdens fineste badestrande med lunt vand.
Gotland er Sveriges største ø. Øen var oprindelig dansk, men vi tabte den til svenskerne i 1645.
Allerede i stenalderen blev øen befolket, og der er gjort mange fund på øen fra sten- og bronzealderen samt fra vikingetiden.
I 2012 fandt man endnu en stor sølvskat på 10 kg. fra vikingetiden, så mon ikke øen er et besøg værd?
Mid­delal­der­by­en Visby er en totalt fredet by og helt uden biler. Byen er desuden omgivet af en 3 km lang bymur, der markerer byens opståen i 1200-tallet, og i 1995 kom den på UNESCO´s liste over Ver­den­skul­tu­rarv.

Dag 2:
Første dag på Gotland koncentrerer vi os om Visby, hvor vi har en hyggelig formiddag med byvandring, besøg i bl.a. øens domkirke og Den Botaniske have, hvorefter der bliver tid til at udforske museer, cafeer og forretninger. Ud på eftermiddagen drager vi til Högklint med en fantastisk udsigt over Visby. Derefter videre til Klintholm, som er berømt for Kong Valdemar Atterdags entre i 1363 og sluttelig en ste­nal­der­sæt­ning. Vi kører tilbage til Tofta Strand, hvor der er tid til at bade og nyde stedets naturskønne omgivelser, inden aftensmaden bliver serveret.

Dag 3:
Vi drager nordpå til Galgebakken, før vi fortsætter til Fårösund og sejler over til Farö. 
Vi kører op langs raukekysten med de fantastiske sand­stens­for­ma­tio­ner. Vi standser et par steder undervejs for at studere raukerne på nærmere hånd. Efter raukebesøgene skal vi til Fårö kirken med Bergmanns grav, inden frokosten indtages i Fårö Kurscenter. Her er drikkevarer inkl. i turprisen. Hjemturen går over Slite, med et kik ind over det fantastiske stenbrud, inden vi kommer til Visby. Her er vi et par timer inden vi kommer hjem til Tofta Strand­pen­sio­nat.

Dag 4:
Sidste dag sejler vi tilbage til fastlandet, hvorefter vi kører mod Danmark.
På hjemturen gøres der ophold for at spise dagens hovedmåltid i Ljungby.

Turen er med 3/4 pension på Gotland og er med dansk rejseleder/guide og assistent på hele turen.

Turen indeholder:

Luksusbus på hele turen.
Dansk turleder og guide samt medhjælper under hele turen.
3 overnatninger.
3 middage uden drikkevarer. Der er 1 alkoholfri drik inkl. den sidste dag.
3 morgenmad. Den 3. er på færgen hjem.
1 frokost inkl. alkoholfri drikkevare.
Busforplejning.
Flot gemmehæfte indeholdende relevante oplysninger for/om turen.

Evt. af­bud­s­for­sik­ring tegner gæsterne selv.

Husk pas eller kørekort samt kreditkort og/eller svenske penge.

Teknisk rejsearrangør er Helsingør turisttrafik. Medlem af rej­se­ga­ran­ti­fon­den nr. 1171. Rejsen omfatter bus tur-retur fra Hellerup Station. Dansk guide på hele turen. Rejsefolder med alle detaljer om besøgsstederne på turen. 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Tofta Strand­pen­sio­nat, 3 middage eksklusiv drikkevarer, 3 gange morgenmad - nr. 3 er på færgen hjem), 1 frokost inklusiv drikkevarer samt busforplejning alle dage. (EV kan bestilles mod tillæg på 500 kr.- henvendelse gladsaxe@aof.dk). HUSK passet! 

Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Tirsdag, 11:30 - 19:00
Torsdag, 11:30 - 19:00
Fredag, 11:30 - 19:00
Onsdag, 11:30 - 19:00
4 lektioner, 4 mødegange
Tirsdag 20. august, 2024
Hold nr.: 24227543

5.895 kr./person

16 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Arrangeret af Pia Mengel

5.895 kr./person

Tilmeld kursus