Det psykiatriske hospital i Nykøbing Sjælland

Det psykiatriske hospital i Nykøbing Sjælland
-en historie kun de færreste kender
Siden 1915 har der i det smukke område syd for Nykøbing Sjælland og lige ned til Isefjorden på godset Anneberg ligget et sinds­sy­ge­ho­spi­tal, sidst med navnet: Psy­ki­a­tri­ho­spi­ta­let i Nykøbing Sjælland. Her lå også Sik­rings­af­de­lin­gen, kaldet ”Sikringen,” der var Danmarks første og eneste retspsy­ki­a­tri­ske anstalt for de farligste, sindssyge forbrydere.
Gennem 100 år har stedet dannet rammerne om det gamle sinds­sy­ge­ho­spi­tal med tilhørende faciliteter og funk­tio­nær­bo­li­ger og med egen kirke, skovkirkegård, brandstation, og hvad der ellers hører sig til for at få et lille samfund til at fungere. 
Vi skal på denne heldagstur med bus helt tæt på de forhold, som man levede og arbejdede under på hospitalet i 1900-tallet, og vi skal via en særrundvisning, primært udenfor, rundt og opleve nogle af områdets arkitektoniske perler tegnet af arkitekt Kristoffer Varming. Vi skal også besøge psy­ki­a­tri­mu­se­et, hvor du får en enestående oplevelse af livet som sindssyg gennem tiderne og et indblik i lægernes be­hand­lings­me­to­der fra de sidste 100 år og frem til i dag i de autentiske rum indrettet med originale møbler, instrumenter mv. fra det oprindelige sinds­sy­ge­ho­spi­tal. Vi skal altså ude som inde helt tæt på et liv og en historie, som kun de færreste kender.
Efter dagens mange indtryk og inden turen går hjemad, så er det blevet tid til en dejlig frokost med inkluderede drikkevarer, mens vi nyder udsigten fra Anneberg Café og Restaurant. Her er der også mulighed for på egen hånd og betaling at besøge Hempel Glasmuseum.
Hel­dags­bus­tu­ren er for alle og inkluderer bustransport, guide på hele turen, særrundvisning og museumsbesøg på det tidligere psykiatriske hospital i Nykøbing Sjælland. Desuden frokost med to store stykker smørrebrød inkl. drikkevarer i form af et glas vin, øl eller vand.

OBS: Rund­vis­nin­ger­ne foregår udendørs det meste af tiden. Derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige påklædning og ordentlige sko.

Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Lørdag, 09:00 - 18:00
2 lektioner, 1 mødegang
Lørdag 4. maj, 2024
Hold nr.: 24122473

996 kr./person

29 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

996 kr./person

Tilmeld kursus