Bunkeren REGAN Vest, Rebild Bakker og Hvidsten Kro

Bunkeren REGAN Vest, Rebild Bakker og Hvidsten Kro
Vi har fået en enestående chance for at besøge den hemmelige re­ge­rings­bun­ker REGAN Vest dybt under Rold Skov i Nordjylland - et autentisk stykke Dan­marks­hi­sto­rie, der stadig står fuldstændig intakt med alt originalt interiør. Bunkeren, der har været skjult for offentligheden, har siden sin åbning i 2023 været særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge attraktionen på forudbestilte guidede rundture, hvilket vi netop har sikret os på denne tur. Så kom med og oplev det atomsikre og intakte bunkeranlæg på nærmeste hold 60 meter under en kridtbakke.
Under opholdet bor vi på det skønne hotel Comwell Rebild Bakker, der ligger syd for Limfjorden med adgang direkte ud til den enestående natur midt i Rebild Bakker. Og på turen hjem skal vi have endnu en stor historisk oplevelse, når vi besøger den legendariske Hvidsten Kro og skal have æggekage med flæsk.
Du kan godt begynde at glæde dig!
 
Dag 1: Ankomst til Comwell Rebild Bakker
Med afgang fra Hellerup Station og smurte madpakker begiver vi os afsted i Helsingør Turisttrafiks bus og med passende stop undervejs inkl. et frokoststop, kører vi med kurs mod Comwell Rebild Bakker.
Vel fremme på hotellet midt i Rebild Bakker, kan du nu på egen hånd nyde hotellets mange faciliteter, hoppe i swimmingpoolen eller gå en tur i det naturskønne, Rebild Bakker, der ligger lige uden for døren. Om aftenen mødes vi til en dejlig to-retters menu, og måske det er blevet tid til en drink i baren, en aften dukkert eller en god nats søvn for at samle kræfter til morgendagens mange oplevelser. 
Inkluderet: 2-retters aftenmenu. Eksklusiv: Drikkevarer

Dag 2: REGAN Vest og Hvidsten Kro
Efter Comwells mor­gen­mads­buf­fet med alt hvad hjertet begærer, så er det tid til turens ho­ve­d­at­trak­tion, REGAN Vest. Vi træder nu direkte ind i et stykke uberørt kold­krigs­hi­sto­rie og skal have et enestående indblik helt ind i kernen af, hvordan Danmark skulle styres, i tilfælde af en atomkrig. Vi begiver os i små hold gennem den 300 meter lang indgangstunnel, 60 meter under jorden, og vi besøger nu den uberørte og fuldt møblerede bunker, der i al hemmelighed bliver opført i 1960’erne for at huse regering, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af atomkrig. Indgangen til bunkeren har altid været skjult af ma­skin­mester­bo­li­gen, hvor maskinmesteren, der havde det daglige tilsyn med bunkeren, boede sammen med sin familie. Denne bolig, der står som i 1980, skal vi selvfølgelig også opleve indefra. Herudover indeholder det imponerende anlæg også en velkomst- og ud­stil­lings­byg­ning med café og udstillinger, der fortæller om bunkerens konstruktion, den kolde krig og det danske beredskab i kri­se­si­tu­a­tio­ner. Så der er nok at opleve og udforske på turens om­drej­nings­punkt, hvor du både får særrundvisning og mulighed for selv at gå rundt.
Efter de mange indtryk, så er det tid til en sen frokost og dagens anden store oplevelse, nemlig æggekage med flæsk på den legendariske Hvidsten Kro. En kro, der med en meget lang historie og talrige begivenheder, har været vidne til en meget tung skæbne for slægten Fiil under 2. verdenskrig, som de fleste af os nu ”kender” via de to film om ”Hvidsten Gruppen”. Efter middagen i de historiske stuer på kroen, er der mulighed for at besøge det tilstødende museum, hvor du kan følge kroens lange historie, inden vi sætter os tilrette i bussen mod Sjælland med tid til at fordøje de mange indtryk.
Inkluderet: Mor­gen­mads­buf­fet og stor frokost. Eksklusiv: Drikkevarer

Inkluderet i prisen på den samlede tur er:
Transport tur/retur i bus med Wi-Fi. Turen er lavet i samarbejde mellem AOF og Helsingør Turisttrafik som er teknisk arrangør. Helsingør Turisttrafik er medlem af Rej­se­ga­ran­ti­fon­den nr. 1171
1 overnatning på Comwell Rebild Bakker
1 x middag. 2-retters menu (1. dag)
1 x morgenmad (2. dag)
1 x frokost/aften (2. dag)
Rundvisning i Kold­krigs­bun­ke­ren REGAN Vest, inkl. entré til museum
Museumsbesøg på Hvidsten Kro
Rejseleder på hele turen
Adgang til swimmingpool
Mulighed for vandretur i Rold Skov

Eneværelser kan bestilles mod tillæg på 400 kr. ved henvendelse til gladsaxe@aof.dk

OBS: tilmeldinger er bindende fra 6 uger før afrejsedatoen, jævnfør AOF Gladsaxes han­dels­be­tin­gel­ser. Vi tager forbehold for evt. mindre ændringer i tidsplanen samt hjem­komst­tids­punk­tet

Bemærk: REGAN Vest egner sig desværre ikke for dårligt gående, rollator og kø­re­stols­bru­ge­re pga. den vanskelige frem­kom­me­lig­hed i bunkeren.


 


Kursusdetaljer

Hellerup Station, Ryvangs Allé 79, 2900 Hellerup
Lørdag, 09:00 - 21:00
Søndag, 09:00 - 21:00
4 lektioner, 2 mødegange
Lørdag 28. september, 2024
Holdnr.: 24224173
Gentofte-Gladsaxe-Lyngby

3.300 kr./person

11 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marianne Bentzen

3.300 kr./person

Tilmeld kursus