Besøg i Synagogen i København

Vi skal på besøg i Synagogen, hvor en guide vil fortælle om det Mosaiske Trossamfund. Det er et besøg værd, hvad angår arkitektur, og fordi ceremonien i sig selv har en nærmest eksotisk karakter for udefrakommende. Indvendigt har synagogen et stort og pompøst toraskab i guld, hvor de hellige toraruller (Mosesbøger) er anbragt samt et smukt og meget højt loft.
Samtidig gælder det særlige forhold, at kvinder og mænd ikke sidder sammen i synagogen. Mænd sidder i selve synagogesalen, mens kvinder sidder oppe i galleriet. I såvel dame- som her­re­af­de­lin­gen findes der bønnebøger med dansk oversættelse til brug for besøgende.

Vi mødes foran indgangen 11.15 og bliver sluset ind. Der må ikke medbringes store tasker og poser. Der er op­be­va­rings­mu­lig­hed.  Alle mænd bedes medbringe ho­ved­be­klæd­ning. I begrænset omfang vil kalotter kunne lånes. Navn, adresse, e-mail og fødselsdato skal opgives på alle deltagere. En tilmelding pr. person.

Bemærk
Der må ikke medbringes store tasker og poser. Der er op­be­va­rings­mu­lig­hed.  Alle mænd bedes medbringe ho­ved­be­klæd­ning. I begrænset omfang vil kalotter kunne lånes.

Kursusdetaljer

Synagogen i København, Krystalgade 12, 1172 København K
Onsdag, 11:15 - 12:30
1 lektion, 1 mødegang
Onsdag 7. februar, 2024
Holdnr.: 4824110000
AOF Center Storkøbenhavn

195 kr./person

16 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Lars Hermann

195 kr./person

Tilmeld kursus