Rundt om bælgfrugterne - Bælgfrugternes verden
De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2g om dagen.
Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.
På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.
1: Bønner
Lær hvordan du varierer en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner. Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.
2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser? Du lærer de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.
3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.
Udgifter til råvarer 300,- er inkluderet i prisen.
Forklæde, karklude, viskestykker og 2-3 bøtter til eventuelle rester.
Kursusdetaljer
935 kr./person
Underviser
Liv Teilmann
935 kr./person
Tilmeld kursus