Klassisk tegneteknik og oliemaling

Kurset henvender sig både til dem, der gerne vil lære at tegne, blive bedre til at tegne, dem der vil lære at male og dem der vil blive bedre til at male. Tegne-øvelserne er baserede på klassiske teknikker. Øvelserne lærer dig at tegne, og også male, det du ser, i stedet for dét du tror, du ser. De klassiske teknikker gør dig bedre til at se og genskabe former og toner. Det kan du bruge både i dine tegninger og dine malerier. Male-øvelserne er baserede på forskellige teknikker som brunaille, grisaille, impasto, alla prima og clairobscur. Vi kan gennemgå farvelære, perspektiv, portrætmaling, land­skabs­ma­ling og meget mere. Vi starter hver sæson med en snak om, hvad deltagerne har af ønsker for undervisningen. Man vælger selv, om man vil male, tegne eller begge dele. Vi skifter, så det den ene uge er tegne-øvelse og den næste male-øvelse, osv. Det vil sige, at man gerne bruger to uger på hver øvelse, hvis man kun vil tegne eller male. Man er også velkommen til at arbejde videre på eget motiv, i stedet for at arbejde på ugens øvelse. Undervisningen foregår ved, at underviseren bruger 30-60 min på præsentation og derefter går fra deltager til deltager for at hjælpe efter behov.
Kun tilmelding efter aftale med underviser eller AOF.

Skriv gerne til underviseren, hvis du er i tvivl om, hvad du skal medbringe af materialer.

Rikke Lydeking: rikkelydeking@gmail.com


Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Onsdag, 09:30 - 14:00
30 lektioner, 6 mødegange
Onsdag 24. april, 2024
Hold nr.: 414906B

1.050 kr./person

7 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Rikke Lydeking

De seneste otte år har jeg arbejdet som billedkunstner og har i den forbindelse lavet adskillige workshops og teambuilding-arrangementer for virksomheder, hvor jeg har lært voksne at tegne og male. Jeg har undervist i croquis, i klassisk tegneteknik, i oliemaleri, i akrylmaleri, i spray og i airbrush. Mit eget arbejde som kunstmaler består mest af vægmalerier lavet med akrylmaling og malerier lavet med olie på lærred. I Danmark har jeg bl.a. lavet vægmalerier hos Lundbeck, 3F, Studenterhuset og Metroselskabet. 

Jeg har studeret klassisk tegning og maleri ved kunstakademiet i Barcelona og har taget et sommerskole-ophold på kunstakademiet i Paris. Derudover har jeg studeret kunsthistorie på Københavns Universitet. Jeg har en bred indsigt i og forståelse for kunstens verden og ikke mindst i de forskellige materialer og teknikker.

Da jeg var studerende, arbejdede jeg i fem år som lektiehjælper og jeg har altid været meget glad for rollen som dén, der skal hjælpe andre med at forstå et givent materiale. Det samme gælder for rollen som underviser i maleri. Folk føler som regel en stor glæde og ro, når de maler, og det er derfor altid en stor fornøjelse at undervise folk. Det er enormt til­freds­stil­len­de, når man mærker, at man kan hjælpe folk med at tage deres arbejde til et nyt niveau og derved føle endnu større glæde.

1.050 kr./person

Tilmeld kursus