Re-design - sy nyt af det gamle

Re-design - sy nyt af det gamle

Weekendkurset er for dig der har lyst til at arbejde med genbrug og re-design af de tekstiler du har liggende derhjemme.
Vi skal på kurset sy nyt ud af de tekstiler du har liggende derhjemme. De er måske i overskud, er ødelagte eller bare ubrugte. Uanset hvad har de fortjent et nyt liv. Du vil undervejs få kyndig vejledning og inspiration til at nå at sy mindst et emne på kurset.

På kurset kan du fx lave en vest af gamle jeans, et net eller en toilettaske, du kan kaste dig ud i at sy et gammelt dynebetræk om til et par natbukser eller du kan sy en gammel striktrøje om til en hue og nogle vanter, eller… mulighederne er mange.
Du skal selv medbringe symaskine, og de materialer du vil arbejde med på kurset, der vil være en til to maskiner og lidt gamle tekstiler du kan benytte hvis du mangler, samt lynlåse i forskellige størrelser. Udgangspunktet er, at du syr af det du har med, så, hvis du skal bruge noget særligt til lige din gode idé, så husk at medbringe det. Det er også en god ide at medbringe lidt frokost samt drikkelse.

Mathilde Korsvig:

Jeg er uddannet skrædder og tekstil­kon­struk­tør og har haft egen virksomhed i 9 år, hvor jeg specialiserede mig i at re-designe gamle brudekjoler i stedet for at producere nye. Derudover har jeg taget en kandidat i kommunikation og mil­jø­plan­læg­ning, som har givet mig et indgående kendskab til tekstil- og modebranchens (over-)produktion.
Jeg har undervist både på tekstil­kon­struk­tør­ud­dan­nel­sen og i bæredygtighed og opstartet en skoletjeneste for at udbrede viden om af­falds­sor­te­ring samt bæredygtige løsninger og -muligheder.
Jeg gjort det til min mission at vise andre at ved at bruge og genbruge de ting vi allerede har i stedet for at de kasseres, kan vi gøre vi en stor forskel. I dag arbejder jeg som For­ret­nings­ud­vik­ler på gen­brugs­sta­tio­ner, for at sikre at flere kasserede materialer bliver genbrugt.

Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Lørdag, 10:00 - 14:00
9 lektioner, 2 mødegange
Lørdag 24. februar, 2024
Holdnr.: 414951
Nordsjælland

580 kr./person

10 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Mathilde Korsvig

<p>Jeg er uddannet skrædder og tekstilkonstruktør og har haft egenvirksomhed i 9 år, hvor jeg specialiserede mig i at re-designe gamlebrudekjoler i stedet for at producere nye. Derudover har jeg taget enkandidat i kommunikation og miljøplanlægning, som har givet mig etindgående kendskab til tekstil- og modebranchens (over-)produktion.</p> <p>Jeg har undervist både på tekstilkonstruktøruddannelsen og i bæredygtighedog opstartet en skoletjeneste for at udbrede viden om affaldssorteringsamt bæredygtige løsninger og -muligheder.</p> <p>Jeg gjort det til min mission at vise andre at ved at bruge og genbruge deting vi allerede har i stedet for at de kasseres, kan vi gøre vi en storforskel. I dag arbejder jeg som Forretningsudvikler på genbrugsstationer,for at sikre at flere kasserede materialer bliver genbrugt.</p>

580 kr./person

Tilmeld kursus