Portrættegning

På kurset får du en grundig indføring i portrættegning med udgangspunkt i proportioner og iagt­ta­gel­ses­ev­nen. Vi betragter ansigtet som et landskab af linjer og former, som vi kan gå på opdagelse i. Der arbejdes med form og skyggelægning og den hurtige skitse. Undervejs afprøves forskellige tegneteknikker og vi finder inspiration i kunst­hi­sto­ri­ens po­rtræt­teg­nin­ger/malerier. Vi tilstræber at afbilde de nøjagtige proportioner, men også at indfange personligheden, så der opstår et levende portrætbillede. Vi tegner efter levende portrætmodel, tegner hinanden og forsøger os med selvportrættet.
Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage – alle er velkommen. 
Der er mulighed for at arbejde med blyant, grafit, kul, kridt, tuschpen, oliekridt og evt. akrylfarve eller akvarel. Du medbringer selv materialer men der må påregnes en udgift på ca. 100 kr til model. Underviser: Britta Outzen udd. ved det Kgl. Danske Kunstakademi.

Kursusdetaljer

Tårnby Skole, Sneserevej 10, 2770 Kastrup
Onsdag, 17:30 - 20:30
10,5 lektioner, 3 mødegange
Onsdag 23. oktober, 2024
Hold nr.: 8724202021

620 kr./person

12 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Britta Outzen

Britta Outzen er vok­se­nun­der­vi­ser og har siden 1993 afholdt af­tensko­le­kur­ser. Hun er uddannet i billedkunst ved det Kongelige Danske Kunstakademi, og har erfaring i un­der­vis­nings­for­løb og workshops inden for klassisk tegning/maleri, samt i intuitive bil­led­pro­ces­ser og visualisering.
Un­der­vis­nin­gens klassiske discipliner omfatter iagt­ta­gel­ses­teg­ning – herunder tegning efter opstillinger, portræt og model. Desuden forskellige kurser i akrylmaleri, hvor der arbejdes både med det figurative og abstrakte udtryk. På disse kurser gennemgås typisk dele af kunst­hi­sto­ri­ens perioder og ismer.
Sideløbende har hun udviklet en række workshops i intuitiv tegning/maleri, hvor der inddrages visualisering og musik. På disse workshops er det intuitionens indre billeder der iagttages, og der er fokus på det spontane billedudtryk.

620 kr./person

Tilmeld kursus