Venteliste

Klassisk tegneteknik og oliemaling

Tegning

Alle kan lære at tegne realistisk, men det kræver, at man træner øjet i at se linjer og former og træner hjernen i at genskabe det, øjet ser. I slutningen af 1800-tallet udviklede Charles Bargue figurer, som de klassiske akademier sidenhen har brugt til at lære sine studerende at tegne. I de klassiske kunstakademier har man altid set tegning som grundstenen for kunstnerisk arbejde. Det skyldes, at man med tegning kan træne hjernen og øjet i at se og forstå linjer, form og rum, og denne træning optimerer resultatet, når man bevæger sig over i maleriet. Hans figurer er perfekte til at lære at se og genskabe former. Både Picasso og Van Gogh har nærstuderet Charles Bargues metode, for som Picasso sagde, så skal man kende reglerne, før man kan bryde dem. Vi bruger i dette kursus de klassiske metoder sight-size og comparative til at lave akademiske tegninger efter Charles Bargues figurer. 

Kurset henvender sig både til folk, der gerne vil lære at tegne, og til folk der gerne vil være bedre til at tegne. Men det henvender sig også til folk, der gerne vil lære at male eller være bedre til at male. Man vil opdage, at de øvelser vi udsætter hjernen for i kurset, vil påvirke, hvordan man ser og forstår figurer i verdenen omkring én og i sine egne malerier. 

Oliemaling

Dette hold henvender sig både til begyndere og øvede. Det henvender sig også både til dem, der gerne vil lave deres egne motiver og dem der gerne vil have øvelser af underviseren. Hver uge gennemgår underviser Rikke Lydeking et nyt motiv og man vælger selv, om man vil prøve ugens motiv eller hellere arbejde på eget motiv. Man vælger selv, hvor meget hjælp og vejledning man gerne vil have af underviseren undervejs.

Vi gennemgår forskellige teknikker som brunaille, grisaille, impasto, alla prima og clairobscur. Man kan naturligvis få hjælp til farveblanding, farvelære, brug af materialer, komposition, mm.


Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Onsdag, 09:30 - 14:00
60 lektioner, 12 mødegange
Onsdag 20. september, 2023
Holdnr.: 214967
Nordsjælland

2.560 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Mark Holm Møller

2.560 kr./person

Tilmeld venteliste