Glasurkursus for fortsættere (Keramik)

Vil du gerne kunne blande de spændende udenlandske glasurer man kan finde på nettet, men bliver bremset af ikke at kunne finde de påkrævede råvarer? Vil du gerne kunne justere din yndlingsglasur i en særlig retning, men ved ikke hvordan? Dette kursus er for dig der selv har blandet din glasur i lang tid eller har været på et glasurkursus og derfor allerede har et grundlæggende kendskab til glasurers opbygning og de keramiske råvarer.

På dette kursus går vi lidt dybere ned i kemien og opbygningen af glasur, så vi kan bruge den nye viden til at justere og omregne glasurer. Vi kigger på de forskellige råvarer og ser på hvorfra vi får de forskellige elementer i glasuren og hvilke råvarer der kan erstatte hinanden - og hvordan det gøres. Det kan for eksempel være nyttigt hvis man gerne vil omregne en opskrift med udenlandske råvarer til netop de råvarer og fritter man selv har derhjemme. Eller hvis man gerne vil ombytte dyre råvarer til billigere ditto.

Til omregning af gla­su­ro­p­skrif­ter­ne benytter vi gla­sur­værk­tø­jet glazy.org, som vi skal lære at kende og bruge - det er derfor vigtigt du tager en bærbar computer eller iPad med, så du kan blive fortrolig med at bruge programmet. Efter at have omregnet gla­su­ro­p­skrif­ten, blander og brænder vi glasuren og ser om den er som ønsket - eventuelt justerer vi opskriften og laver nye prøver.

Partikelmaske er påbudt, medbring bærbar computer eller iPad så du kan arbejde med glazy.org. Tag også gerne finvægt og stavblender med.

Medbring egne lerprøver, hvis du vil have glasurprøver, på de glasurer vi udvikler, med hjem - leret skal kunne brændes til min 1260 grader.

Prisen er inklusive materialer


Kursusdetaljer

ØrnsøCentret, Ørnsøvej 5-7, 8600 Silkeborg
Onsdag, 09:00 - 15:00
22 lektioner, 3 mødegange
Onsdag 3. januar, 2024
Holdnr.: 7424102004
Silkeborg

1.985 kr./person

10 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Marguerite Johnsen

1.985 kr./person

Tilmeld kursus