Livsfortælling

Livs­for­tæl­lin­ger handler om at fortælle sin livshistorie. I fortællingen reflekterer man over sit liv og forsøger at skabe mening og sammenhæng i tidligere begivenheder. Det kan bidrage til en større forståelse af, hvordan fremtiden skal være.

Der er forskellige måder at arbejde med livs­for­tæl­lin­ger. Vi vælger at gøre det i en gruppe, sådan at vi samtidig danner et fællesskab og med et kreativt twist, det vil ligeledes være muligt at arbejde med fortællingerne på værkstedet efterfølgende.

Vi har også valgt at bruge IKIGAI som model for at komme tættere på vores livsformål.

Ikigai (udtales “i-kii-gaij”) er et japansk ord, som bedst oversættes med ”det der giver livet mening”…

Alle mennesker har deres egen ikigai, som naturligt ændrer sig i takt med livets faser. Det er et centralt begreb i japansk kultur og handler altså om at finde nøglen til et rigt, meningsfuldt og godt liv, fyldt med arbejdsglæde og den helt rigtige work-life balance.

Vi arbejder kreativt med IKIGAI og ofte i et blom­ster­u­ni­vers, da vi også har et ønske om at få den glemte kreativitet i spil igen – og de fleste har et særligt forhold til blomster og måske ovenikøbet fa­vo­ritblom­ster.

Dagen tilrettelægges med tid til refleksion undervejs og med mulighed for at arbejde i stilhed. Aktiviteterne faciliteres og du vil som deltager arbejde krativt med din egen fortælling, kunne inspirere og modtage inspiration fra andre.

Sammen vil vi arbejde i kreative processer og tale om den blomst som gjorde størst indtryk og det vi hver i sær tager med fra dagens arbejde og process.

Der er kaffe på kanden og mulighed for sparring på værkstedet efterfølgende - husk madpakken.

Lidt re­flek­sions­spørgs­mål inden dagen;
Min favoritfarve?
Kan du sætte farver på minder?
Hvilket talent vil du gerne have?
Gør du en forskel for samfundet?
Hvordan vil du beskrive din faglighed?
Hvad er din drøm om lykke?
Hvem er dine rollemodeller/helte?
Hvad er din største frygt?
Hvem er din yndlingsdigter?

Kursusdetaljer

Frederiksø Svendborg, Frederiksø 18 A, 5700 Svendborg
Torsdag, 10:00 - 16:00
6 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 22. august, 2024
Hold nr.: 8224202071

500 kr./person

20 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Hanne Raunsmed

500 kr./person

Tilmeld kursus