Keramik

På dette kursus vil du blive introduceret til forskellige grundteknikker indenfor keramikkens kunsthåndværk heriblandt modellering, pladeteknik, drejning og glasering. Vi arbejder i stentøjs- og porcelænsler og går sammen på opdagelse i materialets muligheder og begrænsninger.

Undervisnigen vil både bære præg af fælles gennemgange af forskellige teknikker samt individuel vejledning med udgangspunkt i det den enkelte brænder for og ønsker at fordybe sig i. Vi inspirerer hinanden og taler løbende om formgivning og lerets samspil med forskellige glasurer.

Kurset er for alle kreative sjæle, både begyndere og øvede.

Prisen er inklusiv materialer.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 92 90 10 80 eller aftenskole@csk.aof.dk for at få en reduceret pris.

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte aftenskolen på mail: aftenskole@csk.aof.dk eller tlf.: 92901080.

Hvis du vælger prisen for særlige grupper, så erklærer du på tro og love, at du er enten studerende på SU, lærling med ud­dan­nel­ses­af­ta­le, på efterløn, folke- eller førtidspension, eller modtager ar­bejds­løs­heds­dag­pen­ge, kontanthjælp, revaliderings-, integrations- eller kontantydelse. AOF kan kræve dokumentation herfor ved tilmelding eller senere.
Kursusdetaljer

Aftenskolernes Hus, Birkedommervej 43, 2400 København NV
Torsdag, 09:30 - 12:30
36 lektioner, 9 mødegange
Torsdag 10. oktober, 2024
Hold nr.: 4824202164

2.485 kr./person

11 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Kristine Højstrup Søe

I 2005 tog jeg grundforløbet i Pot­te­ma­ger­ud­dan­nel­sen (Håndværk og Teknik) på TEC. Derudover er jeg uddannet fol­ke­sko­le­læ­rer i bl.a. billedkunst og har en Cand.Pæd. i Didaktik - Materiel Kultur fra DPU.

Jeg har altid været draget af forskellige former for kunsthåndværk og i særdeleshed har leret som materiale og udtryksform fascineret mig. Et organisk materiale, der bliver ved med at overraske, og som man kan udforske på uendeligt mange måder.
I mit eget virke som keramiker laver jeg primært brugskunst. Her er jeg særligt optaget af at skabe balancere mellem formsproget, funktionalitet og materialiteten. Jeg arbejder som oftes ved drejeskiven, men eks­pe­ri­men­te­rer også med andre teknikker og udtryksformer.
De seneste år, har jeg indgået samarbejder med forskellige bil­led­kunst­ne­re, hvor jeg har drejet vaser i stor skala og modelleret skulpturer.

Jeg har arbejdet som fol­ke­sko­le­læ­rer en del år, hvor jeg bl.a. har undervist børn og unge i billedkunst og håndværk & design.
De seneste år har keramikken været om­drej­nings­punk­tet i min undervisning. Jeg underviser nu voksne i drejning samt en bred vifte af andre teknikker herunder modellering, pladeteknik og forskellige dekorations- og gla­se­rings­tek­nik­ker.
I min undervisning ønsker jeg at dele min fascination for materialet og håndværket, hvor nysgerrighed, fordybelse og ma­te­ri­a­le­for­stå­el­se er nogle af nøgleordene.

2.485 kr./person

Tilmeld kursus