Farv tekstiler med naturens fantastiske farver

På workshoppen vil du stifte bekendtskab med alle dele af plan­te­far­ve­hånd­vær­ket, og du vil opnå færdigheder som giver dig mulighed for at arbejde videre med plantefarvning derhjemme.

Vi skal bruge en hel dag på at fordybe os i det vidunderlige plan­te­far­ve­hånd­værk, og selvfølgelig bruge løs af efterårets overflod af planter.
Plantefarverne kan noget særligt, og det er en ganske magisk proces, at se hvordan en plante kan ende som en vibrerende farve på et stykke tekstil.

Du vil lære om de forskellige far­ve­ma­te­ri­a­ler, både de traditionelle, som har været brugt siden oldtiden, dem du selv kan sanke i den danske natur, og dem du har i køkkenet.
Du vil også lære, hvordan man forbehandler forskellige typer tekstil, så farven bliver mere holdbar, og hvordan man kan efterbehandle det farvede tekstil og dermed ændre farverne.
Du lærer, hvordan du kan manipulere tekstilet med forskellige folde- og batikteknikker, så der opstår fantastiske mønstre. Vi arbejder også med teknikken bundle-dye, som skaber flotte multifarvede aftryk på stoffet.
Vi taler om farvehaven, og til de interesserede vil der være frø man kan tage med hjem.

Der er inkluderet 185 kr. til materialer i prisen, men medbring meget gerne en skitsebog/notesbog, da vi vil lave en farvedagbog med små farveprøver af dagens farver.

Kursusdetaljer

Skottegårdsskolen, Saltværksvej 65, 2770 Kastrup
Lørdag, 10:00 - 16:30
8 lektioner, 1 mødegang
Lørdag 24. august, 2024
Hold nr.: 8724202160

660 kr./person

9 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Anna Melander

Anna har en master i be­klæd­nings­de­sign fra Designskolen i Kolding og har siden arbejdet i modebranchen i københavn i mange år, og har en lille virksomhed "Atelier AM" hvor hun producerer og sælger plantefarvede tekstile objekter af gen­brugs­tekstil.
Anna har desuden undervist og holdt workshops i plantefarve i nogle år og hun har et fast valgfagshold på Krogerup højskole i faget Planternes Poesi, hvor de blandt andet farver med sankede planter fra lokalområdet, primært på genbrugsstof.

660 kr./person

Tilmeld kursus