Ballroom fitness

Vil du gerne lære nogle af de dansestilarter, du ser i vild med dans? Men har du ingen dansepartner? Til ballroom fitness hos AOF lærer du at danse forskellige standard og latin grundtrin men uden dansepartner. Ballroom fitness er nemlig en blanding af dans og fitness.

Ballroom fitness: En sjov og energisk træningsform

Hvis du gerne vil bevæge kroppen og øge din livsglæde, så er ballroom fitness lige noget for dig. Undervisningen handler om at danse og bevæge sig til god musik og samtidig få pulsen op.

Til ballroom fitness får du en træning med masser af smil og sved på panden. Til undervisningen danser du, men samtidig laver du gentagelser og bevægelser, der virkelig får din puls op. Det betyder også, at undervisningen ikke indebærer høje hæle eller store kjoler, men helt normalt og rart træningstøj. Udover at danse og få pulsen op, så er ballroom fitness også en måde at være en del af et sjovt fællesskab.

Så hvis du elsker at danse standard- og latindans til god musik, så tilmeld dig et kursus i ballroom fitness. Find vores kurser i ballroom og andre dansekurser her.

Kombiner dans og motion til ballroom fitness 

Til ballroom fitness lærer du pardans bare uden en partner. Det lyder måske skørt, men du lærer traditionelle grundtrin i dansene, som du fx har set dem i vild med dans. Dansen kombineres med en motionstime, så du ikke behøver at have en dansepartner, men bare kan danse og have det sjovt med de andre deltagere.

Du får altså både danset, sved på panden og god motion med i pakken. Det lyder ikke helt dårligt. Dans er nemlig godt for både vores fysiske og mentale trivsel. Det er en effektiv måde at træne, og det er godt til både at opbygge og opretholde muskler og fleksibilitet. Men derudover frigiver dans også endorfiner, som kan lindre symptomer på både angst og stress.

Du kan finde vores dansekurser her.

Zumba hos AOF

Zumba hos AOF

Leder du efter andre sjove former for motion? Zumba er en anden form for dansemotion, hvor musik er en helt grundlæggende faktor. Du er forsikret smil på læben og sved på panden til energisk og rytmisk musik. Zumba er en dynamisk og effektiv træningsform, som er for både begyndere og øvede.

Du kan se vores zumba kurser her

Hvem kan deltage i ballroom fitness?

Alle kan deltage til ballroom fitness, begyndere som øvede og i alle aldre. Så længe du kan lide at danse, smile og dyrke motion.

Til ballroom fitness kan du svinge hofterne til en jive, rumba eller salsa, uden at du behøver en dansepartner. Ballroom fitness er nemlig pardans uden en partner. Det betyder også at alle kan deltage. Du kan tage en ven eller noget familie med under armen til en sjov og underholdende form for træning.

På holdene udvikler vi et stærkt fællesskab, hvor du hver uge danser med og møder de samme mennesker. Det betyder også tit, at der udover dansen opstår venskaber i den fantastiske stemning.

Vil du gerne have bevægelse og smil ind i din hverdag? Du kan tjekke vores motion og be­væ­gel­ses­kur­ser ud her.

Til ballroom fitness vil du blive introduceret til en masse forskellige trin og dansestile, blandt andet:

  • Cha cha cha
  • Quick step
  • Vals
  • Samba
  • Salsa
  • Rumba
  • Tango
  • Jive

Find andre sjove holdtræninger hos AOF

Hos AOF har vi mange forskellige underholdende og sjove hold og kurser. Der er ingen, der siger, at det behøver at være en sur pligt at bevæge kroppen. Vi har adskillige dansekurser og andre sjove motionsformer. Du kan fx tilmelde dig:

Du kan se alle vores kurser inden for motion og bevægelse her.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.