Bliv bedre til Excel

Den teknologiske udvikling har de seneste årtier påvirket samfundet og erhvervslivet enormt. En lang række arbejdsopgaver og processer i virksomheder og organisationer er de seneste år blevet digitaliseret. I den sammenhæng er flere softwareprogrammer blevet udviklet og har haft stor betydning for virksomheder ved at gøre mange opgaver lettere og mere overskuelige.

Hvad er Excel?

Microsoft Excel er en del af Microsoft Office og er et af de programmer, der siden 1985 er blevet utroligt anerkendt globalt. Den mest velkendte programløsning til skole- og ar­bejds­re­la­te­re­de opgaver er Microsoft Office, der i 2019 havde over 240 millioner aktive brugere. Excel kan bruges til mange ting, men er især blevet kendt for at være et godt redskab til regn­skabs­fø­ring, fordi det fungerer godt til databehandling af både små og store datamængder.

Hvorfor tage på Excel kursus?

Størstedelen af virksomheder anvender Excel, og dine kar­ri­e­re­mu­lig­he­der vil åbne sig op, hvis du kan bruge Excel. Lær Excel at kende og bliv mere attraktiv i erhvervslivet.

Et Excel kursus er for dig, der vil lære Excel at kende fra bunden, men også for dig, der allerede har erfaring med programmet og ønsker at blive endnu bedre. Hvis du tilmelder dig et af vores Excel kurser vil du modtage kompetent undervisning og styrke dine Excel kompetencer.

I takt med, at du lærer de grundlæggende funktioner i Excel at kende, vil du opleve mange fordele. Du vil komme til at arbejde i et yderst aktuelt program, hvor du vil lære de basale Excel mekanismer at kende. Du kan bruge Excel som et værktøj til at styrke dine personlige kva­li­fi­ka­tio­ner og skabe bredere kar­ri­e­re­mu­lig­he­der. Derudover kan du anvende Excel i din hverdag til at føre budgetter og holde styr på din egen økonomi eller andre datamængder.

Find dit næste Excel-kursus.

Du vil have mulighed for at kunne arbejde med:

 • Tabeller og Pivottabeller
 • Formatering
 • Skabeloner
 • Grafer
 • Større datamængder
 • Diagrammer
 • Formler
 • Funktioner i Excel

Nybegynder eller øvet? Find det rette Excel kursus

Hos AOF finder du flere kurser i Excel. Vores kurser finder du på alle niveauer helt fra in­tro­duk­tions­kur­ser til udvidede kurser. Dermed kan både begyndere, men også mere erfarne Excel-brugere udvikle deres kompetencer.

På vores kurser, der er målrettet nybegyndere, vil en grundlæggende Excel forståelse være det centrale, for eksempel har du mulighed for at tilmelde dig "Excel intensiv introduktion". Her vil du lære, hvordan Excel bruges på et basalt niveau, og efter kurset vil du være i stand til at udføre beregninger og bearbejde data i et Excel regneark. Ved at kunne bearbejde og sætte data op visuelt vil du lettere kunne analysere data og se forskellige sammenhænge. Derudover vil du have mulighed for at prøve kræfter med mere specifikke og avancerede emner, når du har taget vores in­tro­duk­tions­kur­sus, eller hvis du allerede har kendskab til Excel i forvejen.

Hvis du derimod er øvet eller har fået mere blod på tanden efter et in­tro­duk­tions­kur­sus, har du mulighed for at tilmelde dig et af vores videregående Excel kurser. Her går underviseren ud fra, at kursisterne allerede har erfaring med de grundlæggende værktøjer i Excel. Det betyder nemlig, at underviserne på de udvidede kurser kan præsentere mere avancerede emner for dig som kursist.

Find vores Excel kurser her.

 

Lær at tage gode billeder

Lær at tage gode billeder

Hos AOF kan du tilmelde dig foto- og videokurser, så du kan forbedre og udvikle dine fotografiske evner. Du vil lære om komposition, snit, vinkler og meget mere. Du kan se mere om vores udvalg her.

Se vores foto- og videokurser

Et mere specifikt kursus: Excel Power Query

Udover det introducerende og udvidende kursus, tilbyder AOF også et mere specifikt kursus i Excel Power Query. Her forventer vi ikke, at du har nogen erfaring med Power Query, men et kendskab til Excel vil klart være en fordel.

Excel Power Query handler om at hente og transformere information. Power Query giver nemlig mulighed for at importere og oprette forbindelse til eksterne data og derefter transformere data efter dine behov. Det kunne eksempelvis være at ændre en datatype, fjerne en kolonne eller flette tabellerne sammen, så du kan strukturere data på din egen måde.

På kurset vil du få en mere dybdegående beskrivelse af, hvad Power Query er, og hvad du kan bruge det til. Vi vil blandt andet snakke om:

 • Hvad Power Query er
 • Gennemgang af ETL
 • Hvordan importerer du forskellige datatyper?
 • Grundlæggende trans­for­ma­tions­ty­per
 • Eksempler på videregående emner

Leder du efter andre IT-kurser, så kan du finde alle vores kurser her.

Excelkursus: Du kan lære lige dét, du skal bruge

Hvis du vælger at tage på et Excelkursus hos AOF, vil du få kompetencer og viden, der vil gøre det muligt for dig at udføre helt konkrete opgaver. Eksempelvis vil du være i stand til at tage en mængde data/tal og transformere deres struktur. På den måde bliver det lettere for dig og andre at analysere data og tage fornuftige beslutninger på baggrund af den. Det kan være en specifik kompetence nogle jobs kræver, og derfor kan et Excelkursus åbne nye muligheder for dig i karrieren.

Find et Excelkursus lige her.

Hos AOF kan du tage på forskellige IT-kurser

Med få klik har du muligheden for at deltage i mange forskellige typer af IT-kurser og ikke kun Excel-kurser. Vi har åbne kurser i IT og digitale værktøjer i hele Danmark, hvor vi underviser på forskellige tidspunkter af døgnet, så det er let for dig at finde tid til at deltage. Tilmelding foregår på vores hjemmeside, hvor du kan vælge mellem kurser i mere end 10 forskellige IT-emner som for eksempel:

Klik her for at se alle IT emner du kan vælge mellem.

Excel hos AOF

Hvis du tilmelder dig et Excel kursus, vil det som oftest være et fysisk kursus, men vi tilbyder også enkelte Excel kurser, som du kan deltage på online hjemmefra, eller hvor du nu befinder dig. På mange af vores åbne Excel kurser forventer vi, at du medbringer din egen computer, men det vil stå i hold­be­skri­vel­sen på det enkelte kursus.

Leder du efter et Excel kursus? Klik nedenstående link og se alle vores Excel kurser.

Klik her for at se alle vores Excel kurser.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling hér.