Foto, motiv og komposition

Kurset til dig der gerne vil lære, hvordan man med færre skud får endnu bedre billeder, ved at forstå og anvende forskellige kom­po­si­tions­prin­cip­per.
Vi skal undersøge, hvad en komposition gør for oplevelsen af et billede, så det bliver både spændende og interessant at kigge på.

Men hvad er et 'godt' billede? Hvordan kan man arbejde aktivt med sine kompositioner og hvordan spiller formen sammen med indholdet? Disse spørgsmål vil vi udforske sammen. Du lærer om komposition, linjer og det gyldne snit samt hvordan du bedst får dine motiver til at stå frem på dine billeder.

Vi vil gennemgå forskellige visuelle virkemidler og dynamikker: Hvordan skaber man dynamiske og rolige kompositioner? Hvad gør bløde og hårde linjer? Hvordan kan man aktivt bruge lys og skygge eller ledende blikke i et billede?

På kurset indgår både teori og praktiske opgaver samt fremvisning af de billeder du tager på kurset. Du får ligeledes løbende feedback.

Billederne tages fortrinsvis udendørs så husk tøj der passer til årstiden.
 
Både digitalt kamera og din mobiltelefon kan bruges på dette kursus.

Husk opladet batteri!
 
Ingen forkundskaber kræves.



Kursusdetaljer

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte
Lørdag, 09:30 - 15:45
7 lektioner, 1 mødegang
Lørdag 15. marts, 2025
Hold nr.: 7125105000

495 kr./person

8 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Hans-Henrik Jensen

Hans-Henrik har i flere år undervist på dag- og aftenskoler i IT og foto. Han er uddannet og arbejder som IT-supporter og er freelance fotograf.

 

Han tager udgangspunkt i de udfordringer, som kursisterne møder i hverdagen og lægger i undervisningen vægt på, at deltagerne føler sig godt tilpas og går glade hjem med ny lærdom og viden.

 

Han har undervist siden 2004 og har gennemført Almen Vok­sen­pæ­da­go­gisk Grun­dud­dan­nel­se, AVG, på Voksen Pædagogisk Center.

 

Hans-Henrik tager fortrinsvis model- og po­rtræt­bil­le­der og tog i 2020 en Master i po­rtræt­fo­to­gra­fi. Et udvalg af disse billeder fra hans selvvalgte opgave har siden april 2022 været udstillet på aftenskoler, kirker, biblioteker og kulturcentre.

 

Han har fotograferet digitalt siden 2013 og underviser i flere fotografiske emner. Han deltager løbende i kurser, foredrag og workshops og besøger fotomesser i ind- og udland.

 

Du finder Hans-Henrik på både Facebook og Instagram @photos.by.hh - her kan du se et udpluk af hans fotografiske arbejde.

495 kr./person

Tilmeld kursus