Tai Chi stimulerer kroppen og sindet

Du har garanteret set en film, hvor der står en gruppe mennesker på et enkelt ben og udfører meget langsomme bevægelser, så det nærmest ligner én lang flydende bevægelse. Det har med stor sandsynlighed været Tai Chi.

Hvad er Tai Chi?

Tai chi er en gammel kinesisk be­væ­gel­ses­kunst, der oprindeligt var en form for selvforsvar, som kineserne brugte til at udvikle deres indre kampkunst. Kinesisk kampkunst har eksisteret i mange århundreder og er anerkendt over hele kloden.

Selvom øvelserne i Tai Chi er langsomme og graciøse, udstråler de samtidig en kraft og styrke. Tai Chi tager nemlig udgangspunkt i både kampsport og helsekunst samtidig med, at Tai Chi har meditative elementer. Selvom Tai Chi oprindelig er en kampsport, behøver du ikke være stærk eller i god form for at deltage på et hold. Tai Chi er nemlig for alle uanset dit formål med at deltage og din nuværende form og fysik.

Det er forskelligt fra hold til hold, hvilke øvelser du helt præcist kommer til at lave til Tai Chi. Fælles for dem er dog, at vi vil arbejde i retning af en lige rygsøjle, at få sænket skuldrene og justere dit tyngdepunkt - alt sammen med fokus på vejrtrækningen. Øvelserne foretager vi langsomt og korrekt, så du oplever mere nærvær og får mere mentalt overskud i hverdagen. Til sidst vil du på alle kurserne afspænde de forskellige muskler og led, som du har belastet gennem træningen. Underviseren vil dog altid tage hensyn til kursisterne og sørge for, at øvelserne passer til niveauet.

Balance i krop og sjæl med Tai Chi

I dag bruges de lange sekvenser af bevægelser, som kunsten består af, dog til flere forskellige formål end udelukkende selvforsvar. Bevægelserne kan nemlig fungere som redskab til at skabe en indre styrke, i form af harmoni og balance i din krop og sind. Tai Chi og kampkunstens øvelser ses nemlig også som værende en form for meditation, der kan:

  • Forbedre vejrtrækningen
  • Øge energi
  • Afhjælpe stress
  • Afhjælpe smerter

Uanset alder og erfaring kan du fordelagtigt benytte Tai chi. Der findes mange forskellige former for Tai chi, og øvelserne foregår på flere niveauer.

Hos AOF har du mulighed for deltage på flere forskellige hold i Tai Chi. Hvis du er nybegynder har du mulighed for at lære Tai Chi på et hold, hvor vi ikke forventer, at du på forhånd har erfaring med Tai Chi. På et hold for begyndere underviser dygtige undervisere dig i de mest basale og grundlæggende be­væ­gel­ses­møn­stre.

Hvis du derimod allerede har erfaring med Tai Chi har du mulighed for at tilmelde dig et kursus, der er rettet mod mere øvede kursister, og hvor underviseren tilrettelægger øvelserne til folk, som i forvejen har prøvet kræfter med Tai Chi.

Qi Gong

Qi Gong

Der findes mange forskellige motionsformer, særligt kinesiske, hvor langsomme og rolige bevægelser skal fremme sundheden. Tai Chi er en stilart, der minder så meget om den anden kinesiske bevægelseslære Qi Gong, at nogle kalder det Tai Chi Qi Gong. I Qi Gong er det blot, Qi Gong øvelser, der er redskabet til at fremme sundheden. Hos AOF har du både mulighed for at deltage på et hold i Tai Chi, men vi har også kurser i Qi Gong.

Se mere om Qi Gong

Stimulerer krop og sind med langsomme rolige bevægelser

Selvom øvelserne i Tai Chi er langsomme og graciøse, udstråler de samtidig en kraft og styrke. Tai Chi tager nemlig udgangspunkt i både kampsport og helsekunst samtidig med, at Tai Chi har meditative elementer. Selvom Tai Chi oprindelig er en kampsport, behøver du ikke være stærk eller i god form for at deltage på et hold. Tai Chi er nemlig for alle uanset dit formål med at deltage og din nuværende form og fysik.

Det er forskelligt fra hold til hold, hvilke øvelser du helt præcist kommer til at lave til Tai Chi. Fælles for dem er dog, at vi vil arbejde i retning af en lige rygsøjle, at få sænket skuldrene og justere dit tyngdepunkt - alt sammen med fokus på vejrtrækningen. Øvelserne foretager vi langsomt og korrekt, så du oplever mere nærvær og får mere mentalt overskud i hverdagen.

Til sidst vil du på alle kurserne afspænde de forskellige muskler og led, som du har belastet gennem træningen. Underviseren vil dog altid tage hensyn til kursisterne og sørge for, at øvelserne passer til niveauet.

Der findes mange forskellige motionsformer, særligt kinesiske, hvor langsomme og rolige bevægelser skal fremme sundheden. Tai Chi er en stilart, der minder så meget om den anden kinesiske bevægelseslære Qi Gong, at nogle kalder det Tai Chi Qi Gong. I Qi Gong er det blot, qigong øvelser, der er redskabet til at fremme sundheden. Hos AOF har du både mulighed for at deltage på et hold i Tai Chi, men vi har også kurser i Qi Gong.

Områder man kommer igennem på et Tai Chi hold

På et hold i Tai Chi vil du komme til at stifte bekendtskab med forskellige bevægelser, der finder inspiration i flere motionsformer. Det er derfor også en bevægelsesform, der er med til at gøre dig mere smidig, og du kommer til at opleve, at hele bevægeapparat blive trænet.

Du vil i Tai Chi både komme til at bruge armene, skuldrene og benene til at udføre de langsomme bevægelser, der nærmest foregår i slowmotion, så du træner hele kroppen. Fokus vil i høj grad være på at udføre bevægelserne langsomt og korrekt, være til stede i nuet, slappe af og styre din vejtrækning.

Find kurser i Tai Chi her.

Hos AOF kan du finde et træningshold nær dig

Kunne du tænke dig at bevæge og stimulere kroppen til andre motionsformer end Tai Chi?

Hos AOF har du mulighed for at tilmelde dig mere end 25 forskellige motionsformer. Vores hold er placeret over hele Danmark, og af­hol­del­ses­tids­punk­ter­ne varierer i ugedage og klokkeslæt, så du let kan finde et hold nær dig, så det passer med hverdagens øvrige gøremål.

Du kan også prøve kræfter med gymnastik, pilates, qi gong, yoga eller se alle vores bevægelseshold her.