Tysk 4. semester: For viderekomne, A2

Hvorfor burde man i dag lære tysk?

Omkring 100 million europæere har tysk som modersmål! Tyskland er med 84 million indbyggere Vesteuropas største land og Danmarks vigtigste eksportmarked. Desuden byder Tyskland, Østrig og Schweiz på f.eks. romantiske landskaber, et par af verdens mest spændende metropoler, et fascinerende kulturliv og en velkommen gastronomi. - Og tysk behøver overhoved ikke være svært.


Hvilke forkundskaber burde kursisterne have?

Kurset er for dem, der allerede kan deltage i korte, enkle samtaler på tysk om emner fra hverdagen. Det er ikke nogen forudsættning, at man allerede kan tale tysk fejlfrit, men man burde allerede ved holdets start kunne formulere enklere sætninger i nutid (Präsens) og førnutid (Perfekt) og forstå nemme tekster.


Hvad handler kurset om?

Vi udbygger vores ordforråd og øver os i at bruge det tyske sprog gennem øvelser, således at vi kan anvende sproget sikrere, f.eks. på rejser, på arbejdspladsen eller når vi møder tysktalende. Vi forsøger at tale om vores personlige interesser, hverdagsemner, alment interessante emner og rejseoplever.

Vi læser kortere tekster, dog ingen roman eller novelle. Desuden tager vi hånd om vigtige gram­ma­tik­reg­ler, i den omfang vi virkeligt har brug for dem for at tale. Vi beskæftiger os derudover med de tysktalende landes kultur og samfund. Vi træner vores hør- och læseforståelse. Først og fremmest vil vi øve at kommunikere på tysk och undervisningen handler om det talte sprog. Kursister, der også ønsker at gennemføre skriftlige øvelser, gives individuelt mulighed til det. 


Hvilket materiale bruger vi?

Som materiale bruger vi en bog, korte film samt arbejdsblader. Udgifterne for hele materiale (bogen, arbejdsblad og kopier) ligger på i alt högst 350 kr.

Bogen: Themen aktuell 2, Lektion 1-5, Kurs- und Arbeitsbuch (inkl. CD), Max Hueber Verlag, Ismaning, 2004, ISBN: 978-3-19-181691-9


Mer information

Der opgives ikke lektier, men tilbydes for­dyb­nings­ma­te­ri­a­le, så at alle kursister kan lære tysk på den måde og i den tidsramme, de selv ønsker det.

Underviseren har tysk som modersmål, men taler også dansk. Han har studeret tysk, historie och vok­sen­pæ­da­go­gik. Kontakt ham eventuelt gerne per telefon, e-mail eller sms:

Mobil/SMS: 00 46 70 372 72 96

e-mail: torsten_nietz@yahoo.se

 

 

Kursusdetaljer

Skolen på Nyelandsvej , Nyelandsvej 23/38210913, 2000 Frederiksberg
Torsdag, 18:50 - 20:30
20 lektioner, 10 mødegange
Torsdag 22. februar, 2024
Holdnr.: 1724106621
AOF Center Storkøbenhavn

920 kr./person

15 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Torsten Nietz

920 kr./person

Tilmeld kursus