Kursus afsluttet

Brorfelde Observatorium – ”Mørket der er fredet”

Denne tur er en unik mulighed for at se et astronomisk observatorium. Brorfelde, der frem til 1996 hørte under Københavns Universitet er i dag et op­le­vel­ses­cen­ter med fokus på astronomi, geologi, natur og teknik.

Observatoriet ligger på et område på 40 hektar og bygningerne er fredede. Det samme er nattemørket i området – som det eneste sted i Danmark! Dette betyder, at der ikke må være gadelamper eller andet unødigt lys i området.

Vi får en omvisning på området, hvor vi bl.a. kommer ind i nogle af de boliger, hvor videnskabsmænd og andre ansatte ved observatoriet tidligere boede - det er små tidslommer, vi får et kig ind i. Vi får fortalt om den unikke arkitektur der er anvendt, om dobbelthækkene rundt om husene og om hvordan man får et tonstungt teleskop bygget. Vi kommer ind i værkstedet, hvor der i årenes løb er blevet bygget kikkerter ikke bare til Brorfelde, men til observatorier i hele verden. Vi får også et kig ind i kuplerne, hvor vi kan opleve Danmarks største stjernekamera, Discovery.

Vi skal selvfølgelig også have et kig til stjernerne! Hvis vejret er godt, kan vi stå udendørs; skulle det være overskyet er der på Brorfelde en digital stjernehimmel, vi kan se på. Undervejs på omvisningen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til guiden.

Efter en helt særlig oplevelse og et kig til det ydre rum kører vi hjem og kan hygge os i bussen med en kop kaffe og en lille kage.

Medbring solidt fodtøj (der skal gås ca. 1,5 km, op og ned ad en stejl bakke) og varmt tøj

Prisen inkluderer: transport, entré og rundvisning på Brorfelde Observatorium, kaffe og kage i bussen

Vigtigt: Ture med flere op­sam­lings­ste­der:
Angiv ønsket opsamlingssted ved tilmelding.

A = Par­ke­rings­plad­sen i Rådmandshaven
B = Sct. Jørgen Park v/Tanken

Lørdag den 2. marts 2024 Vælg opsamlingssted:
A: Rådmandshaven p-plads  kl. 17.40-22.10
B: Sct. Jørgens Park v/Tanken  kl. 17.30-22.20

Hold nr. 6224117990 Pris kr. 595,-

Kursusdetaljer

Rådmandshaven, Parkeringspladsen, 4700 Næstved
Lørdag, 17:40 - 22:10
1 lektion, 1 mødegang
Lørdag 2. marts, 2024
Holdnr.: 6224117990
AOF-AOFNAESTVEDSUSAALANDET

42 ledige pladser

Salget er lukket

Underviser

AOF Næstved & Susålandet

Salget er lukket

Kursus afsluttet